Petra Janigová Basketbal

Ruža nadeľovala Dannaxu‭

‭V druhom domácom zápase v priebehu týždňa privítali basketbalistky MBK na vlastnej palubovke tím Dannax Sport Košice. Ruža zdolala mladé nádeje z východu 93:48 a ďalším povinným víťazstvom dala domácu bodku za základnou časťou Extraligy.

‭Už v 6. minúte vyhrávali Ružomberčanky s ousiderom po trojke Guzmanovej s prehľadom – 16:2. V 8. minúte po presnom trojkovom pokuse Láskovej to bolo už 21:6 pre domáci tím a v rovnakom čase sa do streleckej listiny premiérovo zapísala nová posila v ružomberskom drese Martina ‬Gyurcsiová-Luptáková, keď upravila na 23:6. Okrem jej výkonu sledovali diváci aj skóre, ktoré ako to už s týmto súpermi býva, každou štvrtinou narastalo. Basketbalistky Dannaxu vzdorovali a predviedli aj niekoľko pekných momentov, ale zmeniť vopred daný zápasový scenár, nebolo v ich silách. Hostkám dávali zabrať najmä dlhé minúty bez jediného streleného koša a Ruža sa vzďalovaľa. Na konci 1. polčasu mal Ružomberok 22 bodový náskok (50:28), keď sa s klaksón trafila Štepánová.

Domáce basketbalistky si aj v tomto zápase nechali niečo výnimočné a tradičnú povinnú jazdu prizdobili výsledkom z tretej štvrtiny. V nej dovolila Ruža súperkám nastrieľať iba 8 bodov, takže aj rozdiel medzi tímami sa ešte prehĺbil. Ružomberok v pohodovom tempe vyhrával na konci tretej časti hry o 38 bodov (74:36), pričom súperov kôš opäť trafili všetky hráčky z lavičky okrem mladej Adely Kudličkovej, ktorá však na palubovke dlho nepobudla. Ani posledná tvertina nepriniesla nič prekvapivé. Ružomberčanky síce stovku tento krát nepreskočili, no vysoké víťazstvo – 93:48 s juniorkami z Košíc odmenili fanúšikovia hlasným potleskom.

Na posledný zápas MBK pocestuje do Košíc za Dobrými Anjelmi, v stredu 14.3.2012.

‭Ivan Kurilla, tréner MBK Ružomberok: “K zápasu sme pristúpili veľmi zodpovedne a hneď od začiatku sme hrali koncentrovane a disciplinovane v obrane. V úvode sme vyhrávali s rozdielom dvadsatich bodov a do hry sme púšťali ďalšie hráčky. Vyskúšali sme aj alternatívy, Martina Luptáková odohrala prvý zápas, trošku sa zoznámila s družstvom, takže aj z tohto pohľadu to bolo plusové. V tretej štvrtine sme súperovi takmer nedovoli vystreliť na kôš a niekoľkokrát sa stalo, že sme ubránili dvadsaťštyri sekúnd, s čím som spokojný.  Teraz sa potrebujeme predovšetkým dať dokopy a zohrať, keďže čakáme ešte na Amy.  Samozrejme, spravíme všetko pre to, aby sme hrali vo finále a Košice chceme nielen potrápiť, ale všetci by sme radi konečne prepísali históriu. Verím, že keď to herne a zdravotne bude v poriadku, môžeme sa tešiť na pekné finále.”

MBK Ružomberok – Dannax Sport Košice 93:48 (27:14, 23:14, 24:8, 19:12)

Najviac bodov: Černáková 14, Bučáková 13, Štěpánová a Tetemondová po 11 – Hruščáková 13, Bartánusová 8, A. Oravcová 7 TH: 15/13 – 4/8, fauly: 18 – 16, trojky: 8 – 0, rozhodovali: Mlynský a Mlynarčík, 350 divákov

MBK - Dannax
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM