Ivana Milanová Futbal

Ruža pokračuje v príprave: zdolala Ostravu a oslavovala v Liptovských Sliačoch

Príprava pokračuje v plnom prúde. V Ružomberku sú momentálne na skúške obrancovia Šimon Kupec a Jozef Menich, ktorí prišli pod Čebrať na začiatku prípravy.

Ilustračný obrázok k článku Ruža pokračuje v príprave: zdolala Ostravu a oslavovala v Liptovských Sliačoch
Zdroj: TASR

Minulý týždeň odohrali naši futbalisti ďalšie dva duely v rámci prípravy. V stredu 29. júna 2016, odohral Ružomberok v Poprade prípravný zápas s Baníkom Ostrava. Zápas sledovalo 80 divákov a naši porazili súperov 3:0.

Góly: 32. Gal Andrezly, 54. Ďubek (z 11m), 75. Lačný

Komentár

Skóre stretnutia otvoril v 32. minúte Peter Gal Andrezly – 1:0. Pred druhým polčasom súper výrazne prestriedal a do hry prišiel aj náš bývalý hráč Lukáš Lupták, ktorý sa počas prípravy upísal ostravskému klubu. Na trávniku sa však lepšie darilo Liptákom. V 54. minúte získali pokutový kop a ten premenil Tomáš Ďubek, čím zvýšil náskok tímu spod Čebraťa na rozdiel dvoch presných zásahov. V 75. minúte zaznamenal posledný gól zápasu Miloš Lačný.

Hlavný tréner nášho A mužstva, Norbert Hrnčár, zhodnotil prípravné súboje takto: „Zápasy s Debrecínom a Ostravou mali vysokú kvalitu a vysokú športovú úroveň. Hralo sa na pekných štadiónoch. Zápasy mali vysoké parametre. Zápas s Oravskou Porubou bol skôr taký propagačný a mal slávnostný charakter pri príležitosti slávností v obci. Každý z tých zápasov splnil svoj účel.“

V sobotu 2. júla 2016 sa MFK Ružomberok zúčastnil osláv 70. výročia futbalu v Liptovských Sliačoch, keď si na ich trávniku zmeral svoje sily s Liptovským Mikulášom. Zápas skončil nerozhodne 0:0.

Komentár

V horúcom počasí dostali na trávniku priestor aj dvaja noví skúšaní hráči – dvadsaťtriročný holandský obranca Yannick Cortie a dvadsaťročný bulharský stredopoliar Bedri Ryustemov. Najväčšiu šancu úvodného dejstva mal v 42. minúte Andrej Lovás, ale jeho hlavička smerovala nad. Do druhého dejstva nastúpil prvýkrát v príprave po zranení Ján Maslo. Na začiatku druhého polčasu zneškodnil Hajdúch strelu hostí. Následne videli prítomní diváci štandardné situácie na jednej aj druhej strane, ako aj viaceré striedania v oboch tímoch. V závere stretnutia po priamom kope pohrozil Liptovský Mikuláš strelou nad bránu a priateľské stretnutie sa skončilo bezgólovou remízou.

Zaujímavé rozostavenie

V posledných troch prípravných stretnutiach hrala Ruža v pomerne netradičnom rozostavení 4–3–3, pričom v súbojoch s Debrecínom a Baníkom Ostrava tvorili ofenzívnu trojicu Peter Gal Andrezly, Miloš Lačný a Andrej Lovás. „Prišiel som s touto filozofiou a s určitým spôsobom hry a ten chceme praktizovať. Vyplýva to z našich myšlienok a predstavy, akým spôsobom by sme chceli s Ružomberkom hrať. Myslím, že mužstvu by to mohlo vyhovovať. Zvolili sme toto rozostavenie a verím, že nám to prinesie úspechy,“ zaželal si kormidelník tímu spod Čebraťe Norbert Hrnčár.

Čítajte tiež:

Župa hodnotila stav ciest: 29 kilometrov je v havarijnom stave. Opravy sú nevyhnutné aj na Liptove.

TOP 5 ČLÁNKOV TÝŽDŇA: čo Ružomberčanov najviac zaujalo?

Zdroj: MFK Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM