Jozef Milan Basketbal

Ruža vstúpila do sezóny výrazným víťazstvom

Basketbalistky MBK Ružomberok vyhrali v predohrávke prvého kola extraligy nad SBŠ Ostrava 98:56. Predpoludním sa na tlačovej besede hovorilo o cieľoch klubu, v ktorom bude hrať pätica slovenských reprezentantiek.

//"Chceme nadviazať na úspechy z minulosti, v domácej súťaži sa opäť dostať do finále a dobre reprezentovať Slovensko v Európskom pohári FIBA,“ //stručne sformuloval ciele na prahu súťažného ročníka 2012/2013 prezident ružomberského klubu a viceprimátor mesta Stanislav Bella.

Po lanskej sezóne, v ktorej „Ruža“ vo FIBA Cup-e postúpila do štvrťfinále a v ligovej súťaži obsadila druhú priečku za Košicami, sa viacerým hráčkam skončili zmluvy a tak sa skladal viac–menej nový tím. Momentálne je v družstve päť slovenských reprezentantiek – Katarína Tetemondová, Eva Kmeťová, Veronika Černáková, Jana Minčíková a Zuzana Brezániová. Do kolektívu sa vrátila Švédka Kakidja Anderssonová a úplne novou zahraničnou akvizíciou je Američanka Saquoia Holmesová. V klube slovenského vicemajstra ešte majú v hľadáčiku jednu vysokú klasickú pivotku, tzv. päťku.

Zmeny nastali aj v realizačnom tíme, od 1. augusta sa trénerom ružomberských basketbalistiek stal Štefan Svitek, v predchádzajúcich sezónach kouč Good Angels Košice. Asistentom je domáci tréner Anton Panis a niekdajšia výborná ružomberská hráčka Iveta Bieliková zastáva post kondičnej trénerky.

MBK Ružomberok – SBŠ Ostrava 98:56 (45:29)

Najviac bodov: Tetemondová 23, Černáková 18, Anderssonová 17 – Motyčáková 19, Barnetová 12, Verlíková 9 400 divákov

ruzomberok24/ tasr

RK basket
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM