Petra Janigová Basketbal

Ruža zachraňovala až v samom závere

Po štvrtkovom víťazstve s tureckou Ankarou si basketbalistky MBK vybrali svoj horší deň v domácej extralige. So Šamorínom sa poriadne vytrápili a očakávané víťazstvo si zabezpečili až v poslednej štvrtine.

Obyčajný ligový zápas pozmenil svoj tradičný scenár hneď na začiatku. V 6. minúte priklonil Šamorín bodové skóre na svoju stranu a domáci tím prekvapivo prehral prvú štvrtinu – 16:19. Nevydarený úvod Ruža napravila v 11. minúte, keď sa opäť dostala do vedenia. Ani šesťbodový náskok (29:23) však dievčatá nenakopol správnym smerom. Tak ako ho získali, ho aj stratili a na polčas pozerali na súperky s päťbodovým rozdielom – 34:39.

Šamorín však neustal ani po prestávke, čomu výdatne dopomohli práve domáce basketbalistky. Ružomberčanky zlyhávali najmä v obrane, cez ktorú si hostky pohodlne prechádzali. Spoza trojkového oblúka boli úspešné až deväť krát a v tretej časti hry si dokonca vypracovali sedembodový náskok. MBK dobehol rozbehnuté súperky v 28. minúte, ale dokázal iba dorovnať na 23:23. Zápas si potom opäť zobrali pod kontrolu basketbalistky zo Šamorína, ktoré vedenie z rúk pustiť nechceli. Zlom prišiel až šesť minút pred koncom. Za stavu 67:67 prišli dve dvojky Guzmanovej a Ruža bola naspäť. Rozhodujúci náskok si vypracovala osembodovou šnúrou, ale tiež zlepšenou obranou, vďaka ktorej si konečne udržala hosťujúci tím na dištanc. Ružomberok si napokon mohol vydýchnuť, po víťazstve 86:76 zostáva v tabuľke na druhom mieste pred Popradom a Šamorínom.

Stanislav Onuška, generálny manažér MBK Ružomberok: „Tri štvrtiny zápasu sme sa jednoznačne trápili. Šamorín predviedol veľmi pekný výkon, majú množstvo silných individualít. Myslím si, že práve oni budú našim semifinálovým súperom, aj keď teraz trošku predbieham. Každopádne, nech sa teraz vyhovoríme na Ankaru alebo na vianočnú prestávku, nemôžeme si dovoliť taký dlhý čas hazardovať s výsledkom a s ružomberským menom. Môžem povedať, že v šatni sa dlho tak nekričalo ako dnes po polčase, ale tréner mal pravdu, bol kritický aj k sebe, ale v prvom rade bol kritický ku hráčkam. Pretože ak doma dovolíme dať Šamorínu za polčas takmer štyridsať bodov a nepristupujeme ku hráčkam, ktoré majú loptu, tak sme súperovi určite ponúkali víťazstvo.“

16. kolo extraligy žien:

**MBK Ružomberok – ŠBK Šamorín 86:76 (16:19, 18:20, 23:23, 29:14) ** Najviac bodov: Štěpánová 22, Anderssonová 14, Tetemondová 13 – Sujová 23, Talajková 20, Wickettová 15 TH: 14/12 – 14/9, fauly: 13 – 16, trojky: 4 – 9, rozhodovali: Mlynský a Mlynarčík, 280 divákov

MBK - Šamorín
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM