Ivana Milanová Iné športy

Klačno má vicemajstra v Nordic Walkingu v kategórii nad 60 rokov: bývalého hasiča

V sobotu (18.6.2016) sa na Štrbskom Plese konal 2.ročník majstrovstiev Európy v Nordic Walkingu a 4. ročník majstrovstiev Slovenska. V oboch súťažiach získal v kategórii nad 60 rokov druhé miesto Ružomberčan. Chcete vedieť jeho meno a vek?

Ilustračný obrázok k článku Klačno má vicemajstra v Nordic Walkingu v kategórii nad 60 rokov: bývalého hasiča
Zdroj: Dnes.24/DPB

Celý život robil ako hasič na HaZZ v Ružomberku a už 5 rokov je na dôchodku. V kondícii sa však neprestal udržiavať a naplno sa venuje u nás ešte málo známemu športu – Nordic Walkingu – severskej chôdzi.

Veľký úspech sa mu podaril pred vyše týždňom. Dušan Greguš (62), zo sídliska Klačno v Ružomberku, dosiahol na majstrovstvách Európy a majstrovstvách Slovenska 2. miesto. Výkon zhodnotil takto: „Nepodarilo sa mi z minulého roku síce obhájiť prvé miesto, ale spokojný som aj tak. Bol lepšie pripravený pretek a viac súťažiacich. Preteky sa konali v krásnom vysokohorskom prostredí za pekného počasia, takže spokojnosť tu je."

„Tento ozaj čoraz populárnejší šport som objavil na internete a odvtedy som mu prepadol naplno. Je tomu asi dva roky. Môžu ho robiť aj zdravotne postihnutí ľudia a má viacero výhod.Treba sa však naučiť správnu techniku a potom sa dá súťažiť. Mám už celkom peknú zbierku medailí z rôznych pretekov v rámci Slovenska." hovorí vicemajster Dušan Greguš.

Na Slovensku máme asociáciu NW, ktorá zastrešuje členov Nordic Walkingu na čele s prezidentkou Luciou Okoličániovou. Jej úlohou a poslaním je propagovať tento šport u mládeže a dospelých. Asociácia organizuje kurzy Nordic Walking pre začiatočníkov a pokročilých, inštruktorské kurzy, súťaže a podujatia. Vyškolila vlastných inštruktorov, pôsobiacich vo viacerých regiónoch SR. http://www.snwa.sk/

Video zo štartu súťažiacich uvidíte v našej videogalérii.

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…rezil-242471

http://ruzomberok.dnes24.sk/…berka-242468

Klačno má vicemajstra v Nordic Walkingu v kategórii nad 60 rokov: bývalého hasič
1
Galéria
Ružomberčan na majstrovstvách v Nordic Walkingu skončil na 2.mieste
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM