Tomáš Batiz Futbal

Ružomberčania premárnili v Michalovciach dvojgólové vedenie

Futbalisti MFK Ružomberok sa v rámci 10. kola Fortuna ligy predstavili na ihrisku v Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberčania premárnili v Michalovciach dvojgólové vedenie
Zdroj: MFK Ružomberok

V tabuľke poslední Michalovčania chceli v domácom prostredí naplno bodovať, ale prvú vážnejšiu šancu mali hostia. V 10. minúte sa do úniku po pravej strane dostal Mustedanagič, ale jeho strelecký zámer prečítal brankár Kira. Domáci odpovedali šancou Žofčáka, ale strela bez prípravy mu nesadla. Michalovčania sa viackrát dostali do šestnástky súpera, často však premrhali vhodný moment na strelu, prípadne výborne zasiahla obrana Ružomberka. Hostia gólovo udreli v 24. minúte, keď Mustedanagič našiel prihrávkou pred Kiru nepokrytého Kostadinova a ten zblízka otvoril skóre – 0:1.

Gól Kostadinova

Hostia sa do konca prvého polčasu sústredili na aktívne bránenie tesného náskoku a aj vďaka nie príliš nebezpečným snahám domácich sa i to darilo. Ružomberčania využili v 41. minúte otvorenú obranu súpera, Qose si na kraji šestnástky vymenil loptu s Kostadinovom a efektne preloboval Kiru – 0:2.

Zmeny v zostave Michaloviec

Tréner domácich Šoltis spravil do druhého polčasu dve zmeny v zostave a ich výsledok sa dostavil v 58. minúte. Žofčák našiel Sulleyho, ktorý v rýchlosti trafil loptu nechytateľne – 1:2. Po kontaktnom góle ožili domáci diváci aj hráči a niekoľko minút sa hralo najmä na polovici Ružomberka. Vyrovnávajúci gól však nepadol, naopak, v 69. minúte mohlo byť už 1:3. Pokutový kop však nepremenil Tandir, keď jeho strelu k pravej žrdi vystihol Kira. V 78. minúte si hostia vydýchli po hlavičke Vaščáka, ktorý zblízka tesne minul bránku. Hosťom sa darilo držať domácich mimo výhodných streleckých pozícií, no tí aj tak dokázali vyrovnať. Ďaleký center Beskorovajného v 85. minúte zmiatol brankára Macíka, ktorý nestihol zareagovať – 2:2.

Body ratovali Macík s Kružliakom

Obrat domácich mohol v nadstavenom čase dokonať Sulley, ale proti jeho presne mierenej hlavičke výborne zasiahol Macík. Ten mal pri ďalšej šanci Sulleya aj šťastie, keď ho na bránkovej čiare zachránil jeden z obrancov a následne mu pomohla aj žŕdka. Emotívny záver už ďalší gól nepriniesol, po dvoch odlišných polčasoch sa body delili.

FK Zemplín Michalovce – MFK Ružomberok 2:2 (0:2)

  • Góly: 58. Sulley, 84. Beskorovajnij – 24. Kostadinov, 41. Qose.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM