Kultúra

Ružomberčanka Barbora je medzi finálovou dvanástkou súťaže Miss stredných škôl

Šiesty ročník súťaže Miss stredných škôl má už 12 finalistiek, ktoré o titul najkrajšej stredoškoláčky zabojujú 21. júna 2014 v kine Kultúra v Ružomberku. Je medzi nimi aj domáca stredoškoláčka Barbora Bocková.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberčanka Barbora je medzi finálovou dvanástkou súťaže Miss stredných škôl
Zdroj: Dnes24.sk

V polovici februára v ružomberskom kine Kultúra 9-členná porota vybrala top dvanástku a dve náhradníčky z 38 dievčat z regionálnych kastingov. „Kastingy sa uskutočnili v siedmich mestách na Slovensku s historicky najvyššou účasťou prihlásených študentiek. Boli v najväčších mestách, kde sa nám z predchádzajúcich ročníkov osvedčila spolupráca s partnermi alebo množstvo prihlásených dievčat, čo nás ako organizátorov veľmi teší,“ povedal riaditeľ súťaže Stanislav Šagáth.

Kto sa dostal do TOP 12

V boji o korunku sa stretnú študentky Kristína Oršulová (Trenčín), Kristína Frajtová (Lučatín), Karina Beblová (Sučany), Veronika Draková (Sverepec), Ine Minarčíková (Prešov), Karin Klimentová (Slovenská Ľupča), Nikola Šuleková (Hriňová), Radomíra Nižňanská (Nitra), Barbora Bocková (Ružomberok), Dominika Dubeňová (Bratislava), Viktória Ondrášiková (Banská Bystrica), Michaela Šoltésová (Prešov). Náhradníčkami sú Paula Mayerová (Poprad) a Veronika Matalíková (Spišské Podhradie). „Hlasovať o titul Miss sympatia a ďalšie vedľajšie tituly môžu záujemcovia na www.missstrednychskol.sk, kde sa dozvedia aj podrobnosti o jednotlivých hlasovaniach,“ uviedol Šagáth.

Sústredenia v Miláne aj Chorvátsku

Prvé sústredenie finalistiek sa podľa neho uskutoční na začiatku marca.„Medzi sústredeniami sa predstavia na verejnej prehliadke v Košiciach, Banskej Bystrici a Trnave. Druhé sústredenie bude v Miláne, kde absolvujú aj módnu prehliadku a tretie sústredenie bude už tradične v máji v Chorvátsku. Na zahraničné sústredenia budú mať možnosť sa prihlásiť aj dievčatá, ktoré nepostúpili do finále a záujemcovia mimo súťaž do naplnenia kapacity autobusu. Finále Miss stredných škôl Slovenskej republiky 2014 sa uskutoční 21. júna 2014 v Ružomber­ku,“ uzatvoril riaditeľ súťaže.

súvisiaci článok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…m-bat-170416

Barbora Bocková
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM