Jozef Milan Iné športy

Ružomberok bol celý mesiac kráľom šachového Slovenska

Od 20. apríla až do 15. júna sa na Ružomberských školách (ZŠ Sládkovičová, Gymnázium sv. Andreja) uskutočnilo spolu 8 podujatí, na ktorých súťažilo vyše 800 hráčov z celého Slovenska a Českej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok bol celý mesiac kráľom šachového Slovenska
Foto: Jozef Milan

Finále mládeže GPX

Posledným ôsmym vrcholovým podujatím v rámci Chessfestu, bolo finále GPX mládeže, kde spomedzi 1366 hráčov si zmerali sily najlepší. Natália Ivanecká, Patrik Verbytskiy, Martina Tarageľová, Matúš Valovič, Rebeka Nadzamová a Matúš Kotora, to sú mená víťazov 6.ročníka GPX mládeže, ktoré sme spoznali v sobotu 15. júna po skončení finálových bojov v Ružomberku. 60 finalistov v 6 kategóriách pripravilo rodičom, trénerom a ostatným divákom napínavé chvíle, nechýbala úprimná radosť, občas sa po nevydarenej partii objavili aj slzy.

Športovci museli aj jesť a piť

Veľmi pestré podujatia pripravil mladý tím ružomberských šachistov, na ktorom sa použilo 1176 stoličiek, 430 stolov, odovzdalo sa 204 cien, 111 medailí, 120 pohárov, objednalo sa 437 ks pizze, vyše 50 kg párok, cez 200 kg sladkých dobrôt a viac ako 1000 litrov nealko nápojov. Celkovo na podujatiach hralo viac ako 800 hráčov sprevádzaných vyše 500 rodičov a trénerov, čo bezpochyby robí najväčšou šachovou udalosťou na Slovensku.

Európsky pohár v roku 2014

Organizačný tím na čele s Marekom Zelnickým si tak urobil sľubnú generálku pred Chessfestom v roku 2014, ktorý sa bude skladať najmä z európskeho pohára družstiev mužov a žien MITROPA CUP 2014, XVII. ročníka medzinárodného turnaja o pohár primátora mesta Ružomberok, V. ročníka memoriálu Dušana Pečnera a množstva ďalších sprievodných akcií, na ktoré Vás už teraz srdečne pozývame.

Poďakovanie CHESSFEST podporili: Mesto Ružomberok, Milan Frič, Ing. Michal Slaštan, MONDI SCP, Slovenský šachový zväz a ďalší partneri bez ktorých by sa také obrovské podujatie nedalo zorganizovať.

zdroj: Organizačný tím Chessfest

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM