Ivana Milanová Rôzne Správy

Ružomberok: Do operácie Resolute Support v Afganistane odchádza 14 vojakov

Minister obrany Peter Gajdoš sa v priestoroch Základne mobilných komunikačných a informačných systémov v Ružomberku rozlúčil so 14 vojakmi, ktorí odchádzajú do Afganistanu.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok: Do operácie Resolute Support v Afganistane odchádza 14 vojakov
5
Galéria
Zdroj: TASR

V priestoroch základne mobilných komunikačných a informačných systémov v Ružomberku sa včera (30.12.2016) minister obrany SR Peter Gajdoš (nominant SNS) rozlúčil so 14 vojakmi.

„V Afganistane budú príslušníci jednotky plniť úlohy od januára do mája. Budú zabezpečovať plnenie úloh podpory komunikácie, spojenia a s tým spojené úlohy administrácie a udržiavania týchto systémov vo veliteľstve misie a v špeciálnych silách,“ povedal minister obrany.

Doplnil, že aktuálne majú Ozbrojené sily SR 272 vojakov na misiách na Cypre, v Bosne a Hercegovine, v Afganistane, na Blízkom východe a v Gruzínsku. „Táto jednotka patrí do podriadenosti NATO – tretieho spojovacieho práporu. Bola trikrát na misii ISAF a teraz je na tretej rotácii na misii Resolute Support v Afganistane,“ doplnil Gajdoš.

Úlohou odchádzajúcej jednotky je podľa jej veliteľa Jána Lamanca v prvom rade zabezpečiť komunikačné a informačné technológie pre veliteľstvo misie v Afganistane. „Je to stále špecifické, či je to už takto medzi sviatkami alebo niekde uprostred roka, je to stále odchod od rodiny. Takže, je to väčšinou ťažké. Ale musíme sa s tým vysporiadať, keďže sme vojaci a je to naším poslaním,“ dodal Lamanec.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM