Futbal

Ružomberok doma stratil dva body, Košice jeden získali

Na štadióne pod Čebraťom sa v 8. kole Fortunaligy zrodila ďalšia, už štvrtá remíza ružomberského MFK, tentoraz s poslednými Košicami. Tréner Šimčo hovorí o stálom zlepšovaní hry domácich, na výsledkoch to ale zatiaľ nepoznať.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok doma stratil dva body, Košice jeden získali
Zdroj: Dnes24.sk

MFK Ružomberok – MFK Košice 1:1 (1:1)

Góly: 5. Almaský – 13. Novák. Rozhodoval: Michlian, ŽK: Kružliak, Ondrek – Korijkov, Ostojič, 1503 divákov.

Ružomberok: Šavol – Ondrek, Kružliak, Práznovský, Lovás – Gerát (81. J. Vavrík), Nagy – L. Lupták, Turčák, Almaský – Zreľák

Košice: Stijakovič – Mik. Tóth (90. Huk), Kavka (27. Ostojič), Bašista, Sekulič – Šinglár – Bukata, Korijkov, Haskič – Škutka (72. Diaby), Novák

Hneď z prvej akcie Ruže padol aj gól, v 5. minúte Almaský ľavačkou spoza päťky vymietol pravý horný roh košickej „svätyne“. Rýchly gól hostí nepodlomil, naopak zverencov trénera Radoslava Látala vyburcoval. V ďalších fázach Košičania boli o kúsok aktívnejší, aj nebezpečnejší. V 10. minúte mal vyrovnanie na hlave Škutka, ale stroskotal na Šavolovi. O tri minúty neskôr sa už Košičania dočkali, keď Novák perfektným lobom zaskočil domáceho brankára. V 17. minúte ružomberský stopér Kružliak tesne pred „veľkým vápnom“ fauloval Nováka, ktorý následný priamy kop napálil iba do múru. V 25. minúte Šavol zlikvidoval tutovku Haskičovi, ktorý sa sám rútil na bránu Liptákov. V 41. minúte sa pred Stijakovičom ocitol Zreľák, jeho pokus o prehodenie košického gólmana bol ale nepresný.

V druhom polčase, v ktorom až na úvod mali územnú prevahu domáci, no Košičania hrozili brejkmi, diváci do 64. minúty čakali na priamu strelu medzi žrde. Vyslal ju Novák a Šavol na dvakrát loptu skrotil. V 67. minúte sa až pred Šavola predral nebezpečný Novák, avšak v poslednej chvíli ho ešte stihol Ondrek zblokovať. V druhej časti polčasu sa hra odvíjala zväčša medzi šestnástkami, ani jedno mužstvo sa nedostalo do vyloženej šance. V závere, keď Liptáci pritlačili, mohol ju mať v 86. minúte Lupták, ak by z prvej nenapálil do nebies, či vzápätí Turčák, ktorý podobne naložil s nádejnou pozíciou. Zrodila sa tak deľba bodov.

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): ,,Vstup do zápasu sme mali dobrý. Stále sa musíme učiť pracovať s tým, keď dáme prvý gól. Aj pred týždňom s Podbrezovou sme mali po vedúcom góle hluché minúty a teraz sa to znova zopakovalo. Pustili sme súpera do dvoch šancí, ktoré nevyužil a nakoniec sme si nechali streliť gól, vlastne ani nie zo šance, ale z nakopnutej lopty z vlastnej polovice. To bola veľká chyba v defenzíve. V druhom polčase sme sa silou vôle a tou buldočou povahou, snažili výsledok otočiť na našu stranu. V poslednej desaťminútovke sme si vytvorili šance. Myslím, že to boli slušné pozície na strelenie gólu, ale nevyužili sme ich a tak zápas skončil remízou. Mužstvo je vo vývoji a sme radi za každý bod, ktorý získame. Týždeň čo týždeň vidím progres hlavne v prechodovej fáze dopredu a verím tomu, že s pribúdajúcimi dňami, týždňami a zápasmi, bude hra stále lepšia a lepšia."

Radoslav Látal (tréner Košíc): ,,Sme radi za bod. Do prvého polčasu sme vstúpili zle. V piatej minúte sme inkasovali po našej chybe na pravej strane, kde sme mali zo začiatku problémy. Potom mal Škutka stopercentnú šancu, potom aj Haskič, ale nevyužili ich. Tam sa mohol zápas zlomiť. V druhom polčase sme hru stiahli na jedného útočníka a vpredu sme už boli neškodní."

foto: mfkruzomberok.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM