Tomáš Batiz Futbal

Ružomberok odštartoval jarnú časť ligy víťazne: Doma zdemoloval Zlaté Moravce! FOTO

Futbalisti Ružomberka si v 19. kole Fortuna ligy jasne poradili s poslednými Zlatými Moravcami.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok odštartoval jarnú časť ligy víťazne: Doma zdemoloval Zlaté Moravce! FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR

Liptáci od začiatku diktovali tempo a tlačili sa do ofenzívy. Hoci prvý nebezpečnejší strelecký náprah letel smerom na domácu bránu, keď išlo o tečovný pokus Válovčana, ktorý preletel tesne nad brvnom. V 13. min Mustedanagič vyslal štipľavý projektil asi z 25 m a Chovan ho vytesnal na roh. V 16. min sa už menilo skóre, Kostadinov potiahol loptu takmer z polky ihriska a svojej sólo aj zavŕšil presným nástrelom do ľavého kúta svätyne ViOn–u. V 27. min Kochan z priameho kopu z pravej strany ideálne položil loptu na hlavu J. Masla a jeho hlavičku smerujúcu do šibenice, Chovan končekmi prstov odvrátil na žrď. V 36. min MFK svoju prevahu pretavil aj do druhého gólu. Po krásnej ružomberskej akcii Qose najprv trafil brvno a na druhý pokus už sieť – 2:0. Tesne pred prvopolčasovým hvizdom hlavného arbitra I. Kružliaka sa v sľubnej streleckej pozícii ocitol Richtárech, ale Macík ho vychytal.

Liptáci aj v druhom polčase pokračovali vo svojej aktivite. Kružliakova hlavička ešte minula cieľ, ale tretí úder Ruže nedal na seba dlho čakať. V 59. min Mustedanagič si na hranici „veľkého vápna“ prevzal prihrávku od Kochana a prízemnou technickou strelou k ľavej žrdi zvýšil na 3:0. V 76. min pred bránou hostí po hlavičke J. Masla zachraňoval Asanovič. O posledný klinec do zlatomoravskej „rakvy“ sa postaral v 85. min Tandir, keď do siete doklepol loptu po strele Kmeťa.

MFK Ružomberok – ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:0 (2:0)

  • Góly: 16. Kostadinov, 36. Qose, 59. Mustedanagič, 85. Tandier. Rozhodovali: Kružliak, Somolíni, Hancko, ŽK: Mustedanagič, D. Kružliak, Kochan – Čögley, Brašeň, 1087 divákov
  • Ružomberok: Macík – Čurma, J. Maslo, D. Kružliak, Urdinov – Qose, Kochan (80. Brenkus) – Kostadinov, Mustedangič (80. Takáč), Gál-Andrezly (70. Kmeť) – Tandir
  • Zlaté Moravce: Chovan – Čögley, Asanovič, Práznovský, Chren – B. Ľupták, Karlík (46. Švec) – Válovčan, Richtárech, Brašeň – Chomutov (73. Ďubek)
FOTO: Ružomberok - Zlaté Moravce
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM