Barbara Dallosová Správy

Ružomberok pristúpi k opatreniu skôr: Zatvorí školy a školské zariadenia

Premiér Pellegrini informoval, že od pondelka zostanú zavreté všetky školy na Slovensku. Ružomberská samospráva ich zavrie už v piatok.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok pristúpi k opatreniu skôr: Zatvorí školy a školské zariadenia
Zdroj: TASR

Všetky školy, predškolské zariadenia, univerzity a voľnočasové združenia na Slovensku budú od pondelka (16. 3.) na 14 dní zatvorené pre šírenie nákazy novým koronavírusom. Informoval o tom dosluhujúci predseda vlády SR Peter Pellegrini a ministerka vnútra Denisa Saková (obaja Smer-SD) po štvrtkovom zasadnutí ústredného krízového štábu.

Mesto Ružoberok sa ale rozhodlo zavrieť školy už od piatka (13.3.). Informoval o tom hovorca mesta Viktor Mydlo.

,,Mesto Ružomberok ruší vyučovanie vo všetkých školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta už v piatok 13. marca. Vyplynulo to z mimoriadneho rokovania vedenia mesta za prítomnosti vedúceho oddelenia školstva a športu dňa 12.3.2020. Mesto tak reaguje na prijaté preventívne opatrenia, slúžiace na elimináciu nákazy vírusom COVID-2019," uviedol hovorca.

Brány sú zatvorené aj na stredných školách v Žilinskom kraji, a to už od štvrtka (12.3.). Rozhodol o tom Žilinský samosprávny kraj, ktorý takto prerušil vyučovanie na všetkých stredných školách v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM