Jozef Milan Rôzne

Ružomberok sa nenechal zahanbiť: Cyklisti z nášho mesta najazdili tisíce kilometrov!

Do celoslovenskej súťaže "Do práce na bicykli" sa zapojilo 55 samospráv, 916 tímov a 2861 súťažiacich. Zahanbiť sa nenechali ani Ružomberčania. Pozrite, ako dopadlo naše mesto vo veľkej konkurencii.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok sa nenechal zahanbiť: Cyklisti z nášho mesta najazdili tisíce kilometrov!
Zdroj: Dnes24.sk

Kampaň Do práce na bicykli, ktorá počas mája prebiehala aj v ružomberských uliciach, už pozná konečné výsledky. Zamestnanci lokálnych firiem a organizácií najazdili na dvoch kolesách 7 642 kilometrov, čím mestu aj planéte ušetrili viac ako 1 900 kilogramov nevyprodukovaného CO2. V rámci Slovenska sa tak v súťaži naše mesto vo veľkej konkurencii nenechalo zahanbiť.

Do projektu sa v Ružomberku zapojilo 21 tímov a celkovo 65 ľudí. Víťazným tímom z nášho mesta sa stali Paleťáci (P.Ferenčík, Ľ.Ferenčíková, V.Kiebel a J.Prílepok) s 1 075 najaz­denými kilometrami. Spomedzi jednotlivcov najazdil najviac kilometrov (359,7) Pavol Ferenčík z víťazných Paleťákov.

Zapojených 55 miest

V rámci Slovenska sa do kampane zapojilo 55 miest, 916 tímov a 2861 súťažiacich. V celkovom počte najazdených kilometrov sa naše mesto umiestnilo na 38. priečke, čo vzhľadom na prvé zapojenie sa do kampane je dobrý výsledok. Samotný Mestský úrad mal v súťaži dva tímy, ÚVN-ka tri hodnotené družstvá. Do práce bicyklovali aj kolegovia z Mestskej televízie.

Zamestnanci z celého Slovenska absolvovali 60 248 ciest do práce na bicykli a najazdili 372 044 kilome­trov. Vďaka tomu sa do ovzdušia nedostalo 93 011 kilogramov CO2 a iných škodlivín v porovnaní s cestou autom, čím súťažiaci prispeli k zlepšeniu ovzdušia v našich mestách.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM