Ivana Milanová Futbal Šport

Ružomberok si zmeria sily s pražskými S, v kádri minimálny pohyb

V sobotu popoludní sa na štarte zimnej prípravy zišli aj futbalisti MFK Ružomberok. Úvodný tréning, napriek viac než 10-stupňovému mrazu, absolvovali Liptáci na svojej umelej hracej ploche.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok si zmeria sily s pražskými S, v kádri minimálny pohyb
Zdroj: TASR

Z jesenného kádra trénerovi Norbertovi Hrnčárovi chýbal Martin Chrien, ktorý bol pod Čebraťom na hosťovaní a jeho materský klub Viktoria Plzeň si ho stiahol do vlastnej prípravy. Kľučku na kabíne nestlačil ani Dominik Kružliak, ten je so slovenskou reprezentáciou v Spojených arabských emirátoch.

„Plzeň si v prípade Chriena uplatnila opciu zo zmluvy o hosťovaní. My máme záujem, že ak si hráč nevybojuje stabilné miesto v zostave Viktorie, aby u nás pôsobil aj v jarnej časti. Zatiaľ Maťovi ďakujeme za všetko, čo u nás predviedol, podľa mňa bol v jeseni našim najlepším hráčom. V prípade, že by zostal v Plzni, budeme sa ho snažiť nahradiť podobným typom hráča,“ vysvetlil na adresu 5–gólového ružomberského zakončovateľa a reprezentanta do 21 rokov športový riaditeľ liptovského klubu Dušan Tittel.

Viacnásobný slovenský reprezentant Marek Sapara prišiel na zraz, ale zranenie mu zatiaľ nedovolí trénovať. Do prípravy zasiahli štyria nováčikovia – obrancovia Lukáš Kojnok z Liptovského Hrádku a Vojtěch Šandera z Viktorie Žižkov a stredopoliari Michal Grohoľ (Partizán Bardejov) a Dalibor Takáč (VSS Košice). „Zatiaľ v kádri došlo len k minimálnym pohybom. Máme tu nejaké nové tváre, uvidíme, ako sa budú prezentovať,“ podotkol Hrnčár. Do prípravy A-mužstva boli zaradení aj niektorí chlapci z dorastu i hráči z „hosťovačiek“.

Liptáci podstatnú časť „zimy“ absolvujú v domácich podmienkach. Tentoraz nevycestujú za teplom do Turecka, ale o poznanie bližšie. „V pláne máme týždenný pobyt od 21. do 26. januára v Čechách, počas ktorého odohrá mužstvo tri prípravné stretnutia s mužstvami, ktoré patria medzi českú špičku – s Karvinou, Spartou Praha a Slaviou Praha,“ spresnil tréner MFK.

V tabuľke Fortuna ligy patrí Ružomberku piata pozícia, s ktorou v klube nevládne prílišná spokojnosť. „Pred sezónou sme si povedali, že chceme skončiť vyššie ako vlani, keď sme boli šiesti. Mužstvo je o jednu priečku vyššie, ale nie sme s tým celkom spokojní. Boli zápasy, keď sme boli veľmi dobrí, možno až nad očakávanie, no na druhej strane tiež stretnutia, keď sa ľahko postrácali body. Ja piate miesto nepovažujem za úspech, celkove mi chýba asi šesť bodov, ktoré by nás posunuli vyššie. Našim cieľom bude skončiť v prvej štvorke,“ povedal Tittel.

Program prípravných stretnutí MFK Ružomberok:

  • 12. januára o 13.30 h: MFK Ružomberok – MFK Tatran Liptovský Mikuláš
  • 21. januára o 13.00 h: MFK Karviná – MFK Ružomberok
  • 24. januára o 13.00 h: AC Sparta Praha – MFK Ružomberok
  • 26. januára o 14.30 h: SK Slavia Praha – MFK Ružomberok
  • 4. februára o 13.00 h: SK Sigma Olomouc – MFK Ružomberok
  • 11. februára o 14.00 h: FC Nitra – MFK Ružomberok
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM