Jozef Milan Krimi

Ružomberská sudkyňa podľa ministra pochybila: Postaví sa pred disciplinárku

V auguste 2014 v Liptovskej Lúžnej zastrelil 42-ročný muž svoju bývalú družku a jej matku, neskôr aj sám seba. Ako uviedol portál liptov.sme.sk ružomberská sudkyňa Miriam P., ktorá nevzala Ivana Š. do väzby, sa postaví pred disciplinárny senát. Hrozí jej zníženie platu o 70 percent na jeden rok.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberská sudkyňa podľa ministra pochybila: Postaví sa pred disciplinárku
Zdroj: Dnes24.sk

Sudkyňa Okresného súdu v Ružomberku podľa Generálnej prokuratúry pochybila, keď nerozhodla o vzatí obžalovaného Ivana Š. do súdnej väzby, čím mu umožnila spáchať trestný čin. Ivan Š. čelil obžalobe z nebezpečného vyhrážania sa bývalej družke, ktorú napokon pripravil o život. Dozorujúca prokurátorka mala telefonicky upozorniť zákonnú sudkyňu na dôvodnú obavu, že obžalovaný bude v páchaní násilnej trestnej činnosti pokračovať. Krajský súd v Žiline podľa portálu tvrdí, že o tom nie je žiadny záznam, pričom zákonná sudkyňa telefonické upozornenie poprela.

Viac v pôvodných správach:

Návrh na stíhanie

Návrh na stíhanie sudkyne OS v Ružomberku dal minister spravodlivosti Tomáš Borec, podľa ktorého sudkyňa pochybila. Rozhodovať o tom bude ale disciplinárny súd, ktorého pojednávanie sa má konať 23. februára. Minister navrhuje zníženie platu o 70 percent na jeden rok. Médiám to potvrdil hovorca najvyššieho súdu Matej Kereš.

Zdroj: liptov.sme.sk; ilustračné foto: rk24;

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM