Tomáš Batiz Správy

Ružomberská univerzita má nového rektora: Prezident vymenoval do funkcie Jaroslava Demka

Prezident SR Andrej Kiska vymenoval v utorok v Prezidentskom paláci do funkcie rektora Katolíckej univerzity (KU) v Ružomberku Jaroslava Demka.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberská univerzita má nového rektora: Prezident vymenoval do funkcie Jaroslava Demka
Zdroj: TASR

Nový rektor sa svojej funkcie ujme 27. augusta. Univerzita o tom informovala na svojej oficiálnej webovej stránke.

„Funkciu rektora vnímam ako službu, v ktorej nadviažem na to dobré po mojich predchodcoch a súčasne chcem skvalitniť úroveň vzdelávania a akademický život v srdci Slovenska. Ďakujem akademickej obci a akademickému senátu za dôveru,“ uviedol Demko.

Dodal, že svoju funkciu prijíma s pokorou a v očakávaní produktívnej spolupráce so všetkými zložkami univerzity. Demko pracoval na Technickej univerzite vo Zvolene a po niekoľkoročnej praxi na pozícii manažéra životného prostredia viedol Vodárenskú spoločnosť Ružomberok. Špecializuje sa na bioenergetiku, ekológiu, environmentalistiku a ekosystémové služby.

Na Pedagogickej fakulte KU je zamestnaný od roku 2011, pôsobil na Ústave transdiscipli­nárnych štúdií v životnom prostredí. Donedávna bol vedúcim katedry biológie a ekológie. Spolupracuje s viacerými univerzitami na Slovensku. Je tiež autorom vôbec prvého patentu na KU.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM