Ivana Milanová Správy

Ružomberské deti sa naučili ako sa dostať bezpečne do školy

Vo štvrtok 8. septembra Mestská polícia Ružomberok pod záštitou Mesta Ružomberok organizovala v Čutkovskej doline akciu s názvom Bezpečne do školy.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberské deti sa naučili ako sa dostať bezpečne do školy
Zdroj: Dnes24.sk

Akcia bola určená pre deti materských a základných škôl. Na podujatie prijali pozvanie všetky policajné a záchranné zložky, ktoré pôsobia na území mesta. Podujatie otvoril slávnostným príhovorom zástupca primátora Ing. Michal Slašťan a náčelník mestskej polície Ing. Ivan Stromko. Po privítaní a predstavení jednotlivých zložiek spolu privítali tých najdôležitejších hostí a to všetky deti, ktoré prišli a zúčastnili sa, pretože pre nich bola akcia organizovaná.

Začiatku programu patril psovodom Zboru väzenskej a justičnej stráže a Policajného zboru. Vo svojom programe deťom ukázali, že v práci so psami sú skutočnými profesionálmi a ako im ich štvornohí kamaráti pomáhajú ochraňovať zákon a poriadok, demonštrovali ako dokážu zadržať a zneškodniť nebezpečného páchateľa. Ukážky trvali takmer trištvrte hodinu, no napriek tomu sa nikto nenudil.

Na rad prišli záchranári z Hasičského a záchranného zboru spolu s posádkou rýchlej zdravotníckej pomoci Falck. Simulovali nehodu osobného motorového vozidla s motorkou. Zdravotníci sa najprv venovali zranenej motocyklistke zatiaľ čo ich kolegovia hasiči vyslobodzovali zakliesnenú osobu z vozidla. Na to použili techniku, ktorú takouto cestou aj prezentovali a auto otvorili „ako konzervu“. Hasiči pokračovali v názornej ukážke ako rýchlo dokáže oheň pohltiť interiér vozidla. Aj na to boli pripravení a horiace auto zahasili vysokotlakovým prúdom.

Potom sa už deti mohli poobzerať po vozovom parku, obzrieť si výstroj a výzbroj jednotlivých zložiek. Centrum voľného času Elán pre deti pripravilo sprievodný program, počas celej akcie sa mohli zúčastniť rôznych súťaží, ktoré pre nich pripravili. Mestská polícia zabezpečilalu pre deti drobné odmeny vo forme sladkostí.

Mestská polícia Ružomberok sa chce poďakovať všetkým príslušníkom a pracovníkom jednotlivých zložiek, ktoré program pripravili. Vďaka patrí aj pedagogickým pracovníkom, ktorí na seba zobrali zodpovednosť a prišli s deťmi do Čutkovskej doliny. Hlavne vďaka krásnemu počasiu prišlo do Čutkova množstvo detí, čo bolo hlavným cieľom organizátorov a preto vo všeobecnosti považujeme podujatie za vydarené.

Prečítajte si tiež:

V nemocnici majú po lete nedostatok krvi, menia preto odberové dni

TOP 5 ČLÁNKOV TÝŽDŇA: Čo Ružomberčanov najviac zaujalo?

Ružomberské deti sa naučili ako sa dostať bezpečne do školy
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM