Iné športy

Ružomberské Detské Centrum organizovalo majstrovstvá pre deti z detských domovov

Detské Centrum Slovensko z Ružomberka usporiadalo už siedmy ročník združených Majstrovstiev detí a mládeže z detských domovov. Druhý májový víkend patril v Tajove pri Banskej Bystrici stovke mladých športovcov z prostredia náhradnej starostlivosti z celého Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberské Detské Centrum organizovalo majstrovstvá pre deti z detských domovov
Zdroj: Dnes24.sk

O združené majstrovstvá išlo preto, lebo v jeden víkend sa konal už 19. ročník plaveckých pretekov a šachového turnaja, ale aj 27. ročník pretekov turistickej zdatnosti. Zastúpenie tu mali deti z Banskej Bystrice, Kremnice, Piešťan, Handlovej, Istebného, Ružomberka, Hriňovej, Tŕnia, Dobšinej a prvý krát zavítali na podujatie aj Košičania.

„Deti si zmerali sily v plávaní na plavárni v Banskej Bystrici, v šachovom turnaji a v pretekoch turistickej zdatnosti, ktoré si vyžadujú nielen výdrž a znalosť orientácie pomocou buzoly, ale aj vedomosti, ktoré si u detí rozhodcovia preverili na rôznych stanoviskách umiestnených na trase. Trasa v Tajove merala od 4 do 6 km a bola naozaj náročná, ale aj zaujímavá svojou rôznorodosťou,“ priblížila preteky Jaroslava Kulinová, manažérka aktivít Detského Centra. Najviac sa darilo deťom z Piešťan, Handlovej a Ružomberka, ale prekvapili aj nováčikovia z Košíc, no a putovný pohár pre absolútneho víťaza pretekov si odniesli tak ako minulý rok deti z Hriňovej.

Sprievodný program Okrem pretekania bol pre účastníkov pripravený aj zaujímavý sprievodný program, členovia Policajného zboru z Banskej Bystrice pripravil ukážky práce psov a ich psovodov, prišli aj kukláči a členovia ďalších zložiek a deťom predviedli ukážky rôznych rizikových situácií, ktorých riešenie je súčasťou ich práce. Do Tajova zavítali aj členovia hasičského zboru z Banskej Bystrice, našťastie len aby porozprávali a predviedli deťom, čo všetko musí hasič vedieť a prečo je oheň dobrý sluha, ale už oveľa horší pán.

Detské Centrum Slovensko z Ružomberka organizuje podujatie za podpory Nadačného fondu Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis, ďalej vďaka podpore ďalších partnerov – spoločností Kofola, Alfarent, Husky, Aprosport BB, Hero Slovakia, plavecké preteky podporila Nadácia Tatra banky.

text a foto: Jaroslava Kulinová, manažér aktivít DC

Detské centrum RK - MSR
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM