Futbal

Ružomberské trápenie pokračuje: Bezgólová remíza s Košicami v pohári

Futbalisti MFK Ružomberok remizovali v úvodnom semifinálovom dueli Slovenského pohára Slovnaft Cup na domácom trávniku s MFK Košice 0:0. Odvetný duel je na programe v utorok 15. apríla o 16.30 h v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberské trápenie pokračuje: Bezgólová remíza s Košicami v pohári
Zdroj: TASR

MFK Ružomberok – MFK Košice 0:0

Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Lovás, Zošák – Pačinda, Viazanko, 1513 divákov

MFK Ružomberok: Kováč – Nosek (78. Lupták), Kružliak, Adamovič, Maslo – R. Bartoš, M. Nagy – Zreľák, Zošák (89. Serečin), Lovás (57. Kotora) – Ďubek.

MFK Košice: Tofiloski – Kavka, Bašista, Sekulič – Korijkov, Šinglár – Viazanko, Bukata, Pačinda (70. Djordjevič) – Novák (90. Huk), Haskič (83. Ostojič)

V prvom polčase 1513 divákov na štadióne pod Čebraťom veľa futbalovej krásy nevidelo. Lovásova strela bez väčšej razancie spoza hranice „veľkého vápna“ len pozdravila košického gólmana Tofiloského, Zošákov pokus bol zblokovaný a Bartoš pálil nad. To bolo do prestávky v Ružomberku z ofenzívy všetko.

Po zmene strán v 49. minúte prišiel prvý košický útočný záblesk, Novák potiahol loptu do domácej šestnástky, ale pri streleckom pokuse namieril presne do Kováča. V 59. minúte sa Šinglárom tiesnený Zreľák pretlačil až pred Tofiloského a ten reflexívne nohou zastavil loptu, ktorá by inak smerovala do siete. O osem minút neskôr opäť Zreľák napriahol v sľubnej pozícii, lenže trafil iba jedného z Košičanov. V 71. minúte sa z osemnástich metrov prezentoval pekným pokusom Ďubek, Tofiloski bol znovu na mieste. Ružomberčania v druhom dejstve zvýšili aktivitu, vytvorili si tlak, ale obranný val východniarov spolu s brankárom odolával. V 84. minúte Tofiloski bez problémov skrotil aj Zošákov technický projektil. Úvodný semifinálový duel Slovnaft Cupu medzi Ružomberok a Košicami sa tak skončil bezgólovou remízou.

Jozef Chovanec, tréner MFK Ružomberok: „Obe mužstvá cítili dôležitosť stretnutia. Vedeli, čo by znamenalo, keby inkasovali a tiež aj čo by znamenal každý strelený gól. Bol to taktický boj. Máme problémy so zostavou, hlavne v ofenzívnej časti, kde nám chýba potrebná kvalita.“

Radoslav Látal, tréner MFK Košice: „Bolo to typické pohárové stretnutie. Málo šancí, nikto nechcel dostať gól. Myslím si, že séria sa bude rozhodovať u nás až do poslednej minúty. Každý vie, o čo sa hrá, a to aj bolo na ihrisku vidieť. My sme dobre bránili, nechceli sme inkasovať. Stále je to otvorené, päťdesiat na päťdesiat.“

MFK - MFK Košice
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM