Rôzne

Ružomberskej ÚVN-ke záleží aj na bezpečnosti svojich pacientov

Ústredná vojenská nemocnica SNP v Ružomberku bola v utorok predpoludním dejiskom zaujímavej preventívno-bezpečnostnej akcie. Policajní preventisti spolu so zdravotníkmi upozorňovali pacientov aj letákmi na rôzne bezpečnostné riziká priamo v čakárňach ambulancií i na lôžkových oddeleniach.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberskej ÚVN-ke záleží aj na bezpečnosti svojich pacientov
Zdroj: Dnes24.sk

„Takáto prevencia má nepochybne význam. Hoci sme v tejto nemocnici zatiaľ nezaznamenali prípady krádeží, zamerali sme sa najmä na starších ľudí, ktorí si ľahkovážne ponechávajú osobné veci v čakárňach a môžu sa tak stať obeťami zlodejov,“ uviedol zástupca riaditeľa Odboru poriadkovej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Ružomberku Vladimír Bagi.

Hovorca ÚVN Valér Ferko vyzdvihol ústretovosť policajtov pri zorganizovaní tejto preventívnej akcie, ktorá mala premiéru v rámci slovenských zdravotníckych zariadení: „Evidujeme podstatne viac strát ako krádeží. Pacienti si často zabúdajú osobné veci, kabelky s dokladmi či peňaženkami. Kuriozitou bolo, keď si jedna pani zabudla v čakárni tašku plnú kompótov a už ju potom, žiaľ, nenašla.“ Do akcie boli zapojené študentky ošetrovateľstva, ktoré spolu s policajtmi rozprávali s ľuďmi o možných rizikách, i vykonávali základné medicínske úkony.

V nemocnici pôsobí bezpečnostná služba, ktorá okamžite po nájdení stratených vecí vyhľadáva majiteľa, ktorému sa po vypátraní následne vrátia. SBS-ka taktiež monitoruje pohyb podozrivých osôb po objekte, pričom je v neustálom kontakte s ružomberskou okresnou políciou. „Pacienti, ktorých sme kontaktovali v čakárňach a na lôžkach, prichádzajú k nám so svojimi zdravotnými problémami, ktoré sú často zdrojom ich nepozornosti. Vieme, že sú veľmi zraniteľní, a preto sme sa im snažili ukázať, že naša nemocnica sa o nich stará aj po bezpečnostnej stránke,“ uzavrel Valér Ferko.

zdroj: tasr/ rk24; foto: uvn rk;

Bezpečne u lekára
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM