Ivana Milanová Futbal Šport

Ružomberskí futbalisti dopomohli súperom odlepiť sa z dna tabuľky

Prvý polčas sobotňajšieho (15.10.) zápasu proti FC Tatran Prešov mali naši pod kontrolou a aj otvárací gól bol náš. Nechali sme si však príliš ľahko streliť vyrovnávajúci gól a bolo po priaznivom výsledku.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberskí futbalisti dopomohli súperom odlepiť sa z dna tabuľky
Foto: Rastislav Búgel

V 12. kole Fortuna ligy sa v sobotu (15.10.) stretli v súboji 1. FC Tatran Prešov a MFK Ružomberok.

MFK Ružomberok: Macík – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Kupec – Kolčák (83. Kupec) – Daniel, Nagy, Sapara (64. Ďubek), Gál-Andrezly – Mareš (46. Chrien)

1.FC Tatran Prešov: Talian – Jacko, Petko (34. Kačala), Dzurík, Micherda (87. Bujňák) – Leško, Olansunjanmi, Streňo, Keresteš – Rolinc, Katona (78. Kubus)

Góly: 20. Katona, 54. Olansunjanmi – 17. Kolčák

Rozhodoval: Očenáš

Žlté karty: Jacko – Lačný, Kolčák

Diváci: 1260

Komentár:

Do prvej pološance sa už v 3. minúte dostali hostia. Danielov nebezpečný center sa snažil ekvilibristicky usmerniť Lačný, no jeho pokus brankár Talian zneškodnil. Postupne sa osmelili aj Prešovčania, ktorých už neviedol odvolaný tréner Stanislav Varga. V 11. minúte pri Rolincovej strele preukázal svoje kvality Macík, ktorý vytlačil loptu na roh. V 17. minúte minúte zahrmelo na opačnej strane. Sapara elegantným spôsobom naservíroval loptu na hlavu Kolčáka, ktorý ju umiestnil do siete – 0:1. Odpoveď Tatrana však na seba nenechala dlho čakať a už o tri minúty vyrovnal Katona, ktorý sa presadil po vyšachovaní súperovej defenzívy. Následne ofenzívne ladené výkony oboch tímov opadli, hralo sa prevažne medzi šestnástkami bez väčšieho vzruchu.

Prešovu vyšiel vstup do druhého polčasu a v 54. minúte po strele Olansunjanmiho otočil vývoj stretnutia – 2:1. Náskok mohol poistiť Leško, ktorý dostal ideálnu prihrávku od Rolinca, ale Macík proti jeho strele pozorne zakročil. Prešov zaznamenal len druhé víťazstvo po návrate do najvyššej súťaže a vďaka nemu sa odlepil z posledného miesta tabuľky, na ktoré spadol ViOn Zlaté Moravce-Vráble.

1. FC Tatran Prešov – MFK Ružomberok 2:1

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: „My sme si dobre rozbehli zápas. Boli sme aktívni, dostávali sme sa do šancí a vyústilo to do úvodného gólu. Potom sme si príliš ľahko nechali streliť vyrovnávajúci gól. Napriek tomu sme prvý polčas mali pod kontrolou. V druhom polčase sme príliš ľahko pustili súpera do šancí a ten dal druhý gól. Domáci si potom bojovným výkonom udržali víťazstvo.“

Ján Karaffa, asistent trénera 1. FC Tatran Prešov: „Pokračovali sme vo výkonoch, ktoré sme podávali v nedávnych zápasoch. Rozdiel bol len v tom, že sa nám konečne podarilo streliť góly. Neinkasovali sme tak jednoducho, ako v nedávnych zápasoch. Chlapci dnes na ihrisku nechali všetko a zaslúžene si odniesli tri body.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM