Petra Janigová Iné športy

Ružomberský hokejbal chystá návrat

Najlepšími hokejbalistami v Ružomberku je tím Bastards z Rybárpoľa. To je výsledok hokejbalového turnaja, ktorý sa konal v sobotu v areáli Fitenss California na Klačne.

„Oficiálne je to prvý hokejbalový turnaj v našom meste, jeden podobný sa síce už konal, ale bolo to v menšom. Oficiálne a so sponzormi je to prvý krát,“ povedal organizátor Richard Kodrík. Vďaka majiteľovi Fitness California Miloslavovi Rousekovi sa turnaj mohol odohrať priamo v areáli, kde zo snehu vyrástlo aj malé improvizované ihrisko. O najcennejšiu trofej prišlo zabojovať sedem tímov z celého mesta, aj okolitých dedín, no okrem množstva zápasov a hľadania toho najlepšieho, mal hokejbalový turnaj ešte jednu úlohu: „Nakoľko sa na Klačne plánuje výstavba hokejbalového ihriska, chceli by sme v priebehu tohto roku založiť aj hokejbalovú ligu a tento turnaj je taká malá propagácia. Pred niekoľkými rokmi fungovala mestská liga v Baničnom, lenže tá zanikla a my by sme to radi obnovili,“ prezradil R. Kodrík.

No aj keď hokejbalová súťaž v našom meste momentálne nefunguje, mužstvá, ktoré s hokejkou a loptičkou napriek tomu trénujú, sa ešte celkom nestratili. A práve tieto tímy na turnaji udávali muziku. Vďaka svojim bohatým skúsenostiam si prvé miesto vystrieľalo mužstvo Bastards z Rybárpoľa, ktoré hráva a momentálne aj vedie mestskú ligu v Liptovskom Mikuláši. Za favoritom skončil tím Serafins eagles z Liptovskej Lúžnej, ktorý mal na svojej lavičke najväčší počet hráčov, tretí skončil domáci tím z Klačna California. „Myslím si, že úroveň bola dobrá, spokojní sme aj s návštevnosťou. Samozrejme boli by sme radi, keby prišlo aj viac tímov, ale nakoľko sa to zorganizovalo za týždeň, lebo nebol sneh, tak si myslím, že účasť tímov bola slušná,“ zhodnotil Richard Kodrík.

Konečné poradie:

1.Bastards (Rybárpole) 2. Serafins Eagles (Liptovská Lúžna) 3. California (Klačno) 4.Old boys 5. Neviem 6. Fantastic 4 (Klačno) 7. Puma (Klačno)

Najlepší hráč: Marek Pukaj Najlepší brankár: Ivan Pukaj

Hokejbalovy turnaj Klacno
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM