Ivana Milanová Rôzne

Ružomberský okres láka čoraz viac návštevníkov

Diskusia k aktuálnemu stavu cestovného ruchu v meste a okolí, legislatíva a podpora turizmu, ako aj prezentácia ponuky letnej sezóny boli hlavnými témami stretnutia s podnikateľmi v cestovnom ruchu.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberský okres láka čoraz viac návštevníkov
Zdroj: Mesto Ružomberok

Organizátorom boli Komisia cestovného ruchu pri MsZ v Ružomberku a Oddelenie regionálneho rozvoja radnice. Podujatie sa uskutočnilo 15. júna v kolibe Richtárka v Čutkove.

Novinkami tohtoročnej letnej sezóny v Ružomberku budú okrem mnohých tradičných aj nových atrakcií v Hrabove a Čutkove, osady UNESCO Vlkolínec aj „sprievodcovská činnosť v rodnom dome Andreja Hlinku, sprístupnenie náučného chodníka v Čutkove či už otvorená CykloKorytnička," povedal Martin Hromada, vedúci oddelenia regionálneho rozvoja a kultúry radnice.

Mesto Ružomberok vykazuje za uplynulé roky nárast návštevnosti, a s tým súvisiacej vybratej dane z ubytovania. „To má za následok viac finančných prostriedkov formou štátneho príspevku do Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov, ktorej je Ružomberok členom. Aj vďaka odborníkom z cestovného ruchu chceme zmysluplne tieto peniaze použiť," doplnil Hromada.

Do okresu Ružomberok prišlo v minulom roku 94 152 návštev­níkov, čo je takmer o 20% viac ako v roku 2014. Približne 53% z nich tvorili Slováci, asi 47% boli návštevníci zo zahraničia. Priemerný počet prenocovaní v dolnom Liptove bol vlani 3,2 dňa, pričom priemer Žilinského kraja bol 2,9. Dobré správy pre Ružomberský okres prišli aj po prvom štvrťroku 2016, pretože najvyšší nárast návštevníkov širokého regiónu zaznamenal práve dolný Liptov.

Čítajte tiež:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…rasne-242322

http://ruzomberok.dnes24.sk/…lakmi-242156

Zdroj: Mesto Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM