Petra Janigová Basketbal

S Popradom jasná záležitosť

(ilustračné foto) Ružomberčanky si v súboji o druhú priečku nečakane ľahko poradili s Popradom. Tím spod Tatier porazili vysoko - 94:55.

Domáci tím udal tempo zápasu hneď na úvod. Po prvej štvrtine Poprad strácal 14 bodov a v ďalších fázach sa bodový rozdiel už iba zväčšoval. Za celý zápas dokázal hosťujúci tím Ružomberku vzdorovať iba v 3. minúte, keď viedol o jeden bod 8:9. To však bolo pre Podtatranky prvý a zároveň aj posledný krát, čo mali zápas vo svojich rukách a od tohto momentu už bolo skóre len na strane domácich. Bodový rozdiel rástol priamo úmerne s pribúdajúcimi minútami. Pred polčasovou prestávkou mala Ruža navrch o dvadsať bodov a jediná otázka, ktorá ešte mala byť zodpovedaná bola, o koľko Kurillove zverenky napokon vyhrajú.

Na konci tretej štvrtiny už Popradčanky nevedeli, kde im hlava stojí, na chrbát Ružomberka sa pozerali zo vzdialenosti 41 bodov. Poslednú štvrtinu síce hostky vyhrali v pomere 17:15, ale na výsledku sa to ani náhodou neodrazilo. MBK porazil svojho tabuľkového rivala o 39 bodov, pričom na dosiahnutie divácky obľúbenej stovky chýbalo iba šesť bodov. V drese domáceho tímu si svoj strelecky úspešný deň vybrala Kamila Štěpánová, rovnako so 17 bodmi ju nasledovala aj Zuzana Brezániová, ktorá ešte prednedávnom hádzala koše v popradskom drese práve Ružomberku.

Basketbalistky MBK čaká tento týždeň mimoriadne dôležitý zápas v Európskom pohári FIBA. V stredu, 7. decembra, sa o svoju postupovú definitívu pobijú v domácej Koniarni s francúzskym Basket Landes. Posledný zápas základnej skupiny G má začiatok o 17-tej.

Ivan Kurilla, tréner Ružomberka: „Chceli sme kontrolovať vývoj zápasu, čo sa nám aj podarilo. Hrali sme agresívne po celom ihrisku, vychádzali nám prihrávky i streľba, čím sme absolútne eliminovali súperovu snahu o zónovú obranu. Stovka síce nepadla, ale dnes to vonkoncom nebolo rozhodujúce. Podstatné bolo zvíťaziť a dať príležitosť všetkým desiatim hráčkam nominovaným na stretnutie."

MBK Ružomberok – ŽBK Whirlpool Poprad 94:55 (24:10, 20:14, 35:14, 15:17) Najviac bodov: Štěpánová a Brezániová 17, Guzmanová 14 – Šimová 14, Youngová 10, Ciapinová 8 TH: 19/14 – 17/11, fauly: 21 – 18, trojky: 6 – 4 , rozhodovali: Tomašovič a Dula, 400 divákov

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM