Jozef Milan Basketbal

S prezidentom MBK pred štartom basketbalovej extraligy: Dôvera je základ

Dnes (streda 23.9.) sa začína pre ružomberský basketbalový klub nová extraligová sezóna. O situácii, v ktorej sa náš najúspešnejší športový klub nachádza, sme hovorili s jeho staronovým prezidentom, prvým viceprimátorom Michalom Slašťanom.

Ilustračný obrázok k článku S prezidentom MBK pred štartom basketbalovej extraligy: Dôvera je základ
Foto: Jozef Milan

Začiatkom septembra bola založená mestská s.r.o., bola schválená nová dozorná rada, a do funkcie konateľa spoločnosti bol menovaný Michal Slašťan. Na čele päťčlennej Dozornej rady MBK stojí poslanec Juraj Kurňavka.

Dôvera = transparentne a čisto

  • Miesto predsedu dozornej rady bolo ponúknuté poslancovi z klubu SIEŤ, aby skutočne vznikla dôvera v poslaneckom zbore a aby všetci poslanci pri hlasovaniach o podpore MBK verili, že to chceme robiť znova transparentne a čisto. Bývalé občianske združenie MBK vďaka štedrým sponzorom – Mondi SCP, Eco Invest, Mesto Ružomberok – splatilo väčšinu svojich starých dlhov (viac v článku). Na rokovaní so Slovenskou basketbalovou asociáciou sme deklarovali, že klub nemá záväzky (voči hráčkam, trénerom, SBA, …), ktoré by mohli ohroziť novú sezónu.

Rozpočet na sezónu

  • Máme stanovený rozpočet zhruba na úrovni 400 tis. €, z čoho dáva mesto 190 tis. € plus 60 tis. na prevádzku. Chýbajúce zdroje vo výške cca 150 tis. je potrebné získať. Musím poďakovať najmä ružomberským firmám, ktoré výrazne pomohli vyriešiť krízovú situáciu, ktorá vznikla nezodpovedným hospodárením Občianskeho združenia MBK. Túto sezónu považujem za akúsi krízovo-prechodnú, pretože sa musíme ekonomicky pozviechať. Dostať sa z toho obrovského dlhu sa prejavilo aj znížením platov na všetkých pozíciách. Som však veľmi rád, že hráčsky tím je stabilizovaný (vrátila sa Katka Tetemondová) a psychicky pripravený na prebojovanie sa do finálovej štvorky. Potom sa chceme posilniť o kvalitnú pivotku a zabojovať o finále.

Štart nového ročníka najvyššej domácej súťaže žien

  • Streda 23.9.2015 17:00 MBK Ružomberok – Cassovia Košice

Vstupenky na domácu súťaž stoja 2 a 1 euro (zľavnená), deti do 15 rokov majú vstup zdarma. Lístky na stredoeurópsku ligu (CEWL) budú dostupné za 3 a 2 eurá. Zároveň sú v predaji aj permanentky, cena jednej je 30 eur. Zaobstarať si ich môžete v pokladni Koniarne pred zápasmi MBK, ako aj v Informačnom centre Ružomberok.

Zdroj: mbkruzomberok.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM