Jozef Milan Iné športy

Šachistka Nika: Chcem si na olympiáde ešte raz zahrať!

Slovensko na 40. Svetovej šachovej olympiáde v tureckom Istanbule reprezentovala aj Nikola Konkoľová zo Stankovian-Rojkova, hráčka Šachového klubu Ružomberok. Ako prvá Slovenska v histórií si vybojovala miesto v družstve Medzinárodného združenia ťaž

Družstvo žien IPCA v zostave so štyrmi Ruskami: Melnik Galina, Zykina Nadezda, Kurochkina Elena, Kaydanovich Marina a Slovenkou Nikolou, nasadené na 75. priečke si polepšilo a skončilo na 67. mieste.

Našu hráčku potešilo, že ju Rusky medzi seba prijali a hovorili o ďalšej tímovej spolupráci. Svetlana Gerasimová, vedúca ruskej výpravy a 1. viceprezidentka IPCA obdivovala Niku, že vydržala hrať 3 až 4 hodiny s hráčkami ďaleko vyššie postavenými v rebríčku ako je ona. Odporučila jej, aby sa – okrem trénovania šachu – začala intenzívne učiť anglický, nemecký a ruský jazyk.** „ Hrala som na turnaji, kde hrali najlepší súčasní šachisti našej zemegule! To sa zapíše hlboko do mojej pamäti. Atmosféra Olympiády je neopísateľné fantastická. Pokúsim sa urobiť všetko preto, aby som sa mohla olympiády ešte niekedy zúčastniť ,“ **povedala naša nádejná šachistka. Najbližšia Svetová šachová olympiáda sa uskutoční v nórskom meste Tromsö v roku 2014. Či sa na ňu Nika prebojuje po druhý krát, ukážu Majstrovstvá sveta IPCA v českých Veľkých Losinach v júni 2013.

Niku podporujú: generálny partner KIA MOTORS SLOVAKIA, Základná škola Ľubochňa, Šachový klub Ružomberok, RoKo Zákamenné, Zväz telesne postihnutých športovcov, Liptovský šachový zväz, Slovenský šachový zväz, Marek Zelnický (predseda ŠK Ružomberok) a Jaromír Bednař (osobný tréner).

ruzomberok24/ Ing. Emil Konkoľ, vedúci výpravy a kapitán IPCA žien

RK sach olympiada
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM