Jozef Milan Iné športy

Šachové majstrovstvá okresu žiakov Základných škôl

Dňa 21. októbra 2013 sa v priestoroch Základnej školy Sládkovičova uskutočnilo okresné kolo Majstrovstiev ZŠ v zrýchlenom (rapid) šachu. Skoro 40 mladých šachistov z ružomberských škôl sa snažilo uhrať čo najlepší výsledok a tí najlepší prišli s cieľom prebojovať sa na kraj v Liptovskom Mikuláši.

Ilustračný obrázok k článku Šachové majstrovstvá okresu žiakov Základných škôl
Zdroj: Dnes24.sk

Chlapci

Prvý nasadený Richard Mojš sa v polovici turnaja prepadol z čela tabuľky a zlato si nakoniec do Lúčok odniesol Lukas Milan (ZS Lucky), ktorý s bodovým náskokom vyhral celý turnaj. Z druhého miesta pôjde za okres Ružomberok bojovať Vladimír Šimalčík (ZŠ Liptovská Teplá), ktorý si v poslednom kole remízou s víťazom zaistil postup. O tretie miesto sa v poslednom kole „pobilo" 5 chalanov, avšak pomocné body rozhodli o bronzovej priečke pre Patrika Závackého zo ZŠ Lúčky.

Dievčatá

Tento rok dievčenskú kategóriu suverénne vyhrala Simonka Koreňová zo ZŠ sv. Vincenta, keď porazila každú súperku. Katarína Knapčíková obsadila druhú priečku a iba 9-ročná Daniela Ďateľová si do Liptovskej Teplej odniesla pohár za tretie miesto.

Turnaj zorganizoval Šachový klub Ružomberok, Slovenský šachový zväz a základná škola Sládkovičová. Hlavným rozhodcom bol Marek Zelnický, ktorému počas turnaja asistovala dvojica Tomáš Matušák a Terka Paňková. Pevne veríme, že reprezentanti okresu Ružomberok sa prebojujú aj na Majstrovstvá Slovenska základných škôl, ktoré bude hostiť práve mesto Ružomberok dňa 9. decembra 2013.

zdroj: ŠK Ružomberok

Okresné majstr. v rapid šachu
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM