Jozef Milan Rôzne

Sestra roka 2012: Chcem ostať pri lôžku pacientov v kritickom stave

V pondelok si v SND v Bratislave prevzala ocenenie za víťazstvo v prestížnej súťaži SESTRA ROKA v kategórii poskytovateľka ošetrovateľskej starostlivosti zdravotná sestra Helena Gondárová – Vyhničková, ktorá pracuje v Ústrednej vojenskej nemocnici SNP Ružomberok.

Ilustračný obrázok k článku Sestra roka 2012: Chcem ostať pri lôžku pacientov v kritickom stave
Foto: Jozef Milan

Rodina, práca, relax

Aj po prevzatí prestížneho ocenenia chcem ostať pri lôžku „kritických“ pacientov, ktorým budem odovzdávať svoje dlhoročné skúsenosti i získané vedomosti. Popri práci by som sa chcela aj naďalej venovať prezentačnej a publikačnej činnosti. Samozrejme, rodina je pre mňa prvoradá, v nej najradšej relaxujem. Najväčší relax pociťujem vtedy, keď vidím rodinu „nevybočenú z normy“, čo sa týka zdravia, vzťahov i štýlu života (dvaja tínedžeri!). Relax pociťujem zo dňa prežitého užitočne, ale i v spoločnosti príjemných ľudí. A literatúra ma pri oddychu nikdy nesklamala.

Pacienti na hrane života a smrti

Ocenenie ktoré som prevzala za „silného emotívneho zážitku“ na pódiu SND vnímam ako ocenenie mojej dlhoročnej 33-ročnej práce v intenzívnej, resuscitačnej, urgentnej a anestetickej starostlivosti, kde dennodenne ošetrujem pacientov so zlyhanými alebo zlyhávajúcimi životnými funkciami. Zároveň ako ocenenie mojich mimopracovných aktivít, medzi ktoré patrí publikačná činnosť v odborných i neodborných periodikách, prezentovanie práce sestry a povolania sestry na celonárodných i zahraničných odborných fórach.

Strieborná ruža sv. Alžbety pre jednu sestru

Sú aj viaceré aktivity, ktoré roky „ticho“ robím v prospech pacientov, spoluobčanov, za bránami nemocnice. Všetky spomínané aktivity konám nielen za podpory mojej rodiny, ale i pracovného prostredia, v ktorom ma dlhé roky podporujú kolegyne a kolegovia. Ďakujem za nomináciu do súťaže vedeniu kliniky a vedeniu nemocnice za podporu mojich aktivít. Striebornú ružu sv. Alžbety preberá jedna sestra, ale poznám mnoho úžasných sestier, ktoré si zaslúžia nielen môj obdiv, ale i takéto ocenenie.

Sestra roka 2012: Helena Gondárová – Vyhničková
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM