Kultúra

Škola je o ľuďoch: ZUŠ-ka Jánoš oslávila svoju pätnástku

Súkromná základná umelecká škola Jánoš koncom minulého roka oslavovala. Pätnástemu výročiu založenia školy bol venovaný Vianočný koncert s príznačným názvom „15 rokov je to o ľuďoch".

Ilustračný obrázok k článku Škola je o ľuďoch: ZUŠ-ka Jánoš oslávila svoju pätnástku
Zdroj: Dnes24.sk

„Pre tento názov sme sa rozhodli preto, lebo je to naozaj pätnásť rokov o ľuďoch, ktorí spoločne zdieľajú tie isté myšlienky a s láskou budujú našu školu,“ povedala riaditeľka školy Anna Jánošová.

Sídlo školy bolo od roku 1998 na Zarevúcej ulici, v septembri 2000 sa škola presťahovala na adresu Mostová ulica číslo 4, kde sídli dodnes. Od 1. septembra 2001 začali postupne vznikať aj vysunuté pracoviská školy, najskôr na Liptove a od roku 2004 aj na Orave. Počet žiakov od roku 1998, kedy školu navštevovalo 88 žiakov, vzrástol za pätnásť rokov na súčasných 1937 žiakov, a to v hudobnom, tanečnom, výtvarnom a literárno-dramatickom odbore. Za tento krátky čas absolvovalo na našej škole 176 žiakov a niektorí z nich sa vydali aj na profesionálnu umeleckú cestu.

SZUŠ Jánoš každoročne organizuje výtvarnú súťaž „Liptov“ a hudobnú školskú súťaž „The Euromusic“. Naši žiaci sa pravidelne zúčastňujú mestských, okresných, krajských, celoslovenských a medzinárdných súťaží a festivalov, a s veľkým úspechom reprezentujú našu školu, ako aj svoj región.

zdroj: Anna Jánošová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM