Jozef Milan Basketbal

SKVELÁ RUŽA: Basketbalistky vyhrali v Turecku a postupujú!

Prezident MBK Ružomberok Stanislav Bella našej 24-ke pred chvíľou oznámil, že naše dievčatá porazili Homend Antakya na jeho palubovke 77:65 a postúpili do ďalších bojov.

Ilustračný obrázok k článku SKVELÁ RUŽA: Basketbalistky vyhrali v Turecku a postupujú!
Foto: Jozef Milan

Homend Antakya – MBK Ružomberok 65:77 (32:45)

Najviac bodov: Andersonová 30, Turčinovičová 10, Čiraková 8 – Holmesová a Kmeťová po 18, Tetemondová 16

Basketbalistky slovenského vicemajstra MBK Ružomberok sa prebojovali do šestnásťfinále Európskeho pohára FIBA, keď v záverečnom vystúpení v H-skupine zvíťazili na palubovke tureckej Antakye 77:65. Zverenky trénera Štefana Sviteka rozhodli o svojom triumfe už v prvom polčase, keď si vypracovali 13-bodový náskok. Liptáčky potrebovali akékoľvek víťazstvo na to, aby odsunuli litovský Vilnius na tretie nepostupové miesto.

Stanislav Bella, prezident MBK a viceprimátor Ružomberka: „Dievčatá podali excelentný výkon, počas celého zápasu sme viedli, polčas sme vyhrali o 13 bodov, v závere domáce v neskutočne búrlivom prostredí stiahli aj na 9 bodov, ale naše nedopustili obrat. Napriek neuveriteľnému "peklu“, ktoré vytvorilo 2000 domácich fanúšikov, rozhodcovia aj organizátori hrali fér. Som veľmi šťastný!"

Stanislav Onuška, generálny manažér Ružomberka: „Dievčatá podali výborný výkon. Celý zápas sme kontrolovali skóre a dokázali sme eliminovať najväčšie zbrane súpera. Mali sme takmer 50-percentnú úspešnosť streľby a domáce sme prevýšili aj pod oboma košmi. Dosiahli sme veľmi pekný výsledok vzhľadom na to, že sme mali pred posledným zápasom nôž na krku.“

ruzomberok24/ tasr

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM