Basketbal

Skvelý vstup Ruže do Stredoeurópskej ženskej ligy: Pražáčky dostali "naprášeno"

V úvodnom kole A-skupiny Stredoeurópskej ženskej ligy (CEWL) vyhrali basketbalistky Ružomberka doma nad VŠ Praha 77:48. V sobotu odohrá MBK ligový zápas v Šamoríne.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý vstup Ruže do Stredoeurópskej ženskej ligy: Pražáčky dostali "naprášeno"
Zdroj: Dnes24.sk

MBK Ružomberok – VŠ Praha 77:48 (47:26)

  • Najviac bodov: Moravčíková 15, Kmeťová 15, Lázárová 14, Sujová 10, D. Baburová 8, Tetemondová 6 – Záplatová 17, Sládková 8, Mircová 6
  • Štvrtiny: 26:10, 21:16, 18:14, 12:8
  • Diváci: 1100

Súboj bol jednoznačnou záležitosťou Liptáčok. Tie vo všetkých smeroch prevýšili mladý pražský tím. V 9. minúte po 14–bodovej šnúre Ružomberok viedol 24:7 a do veľkej prestávky náskok natiahol na 21 bodov – 47:26. V druhom polčase hostky už viac kontrovali, ale domáce divákom ponúkli viaceré pekné akcie a zaslúžene zvíťazili.

Tréner VŠ Praha Ivan Beneš: „Gratulujem súperovi k víťazstvu a tiež k predvedenému výkonu. Pre mňa ako trénera to nebol pekný zápas. Vedeli sme, že domáce hráčky sa prezentujú v lige výbornými výkonmi. Chceli sme ich aspoň potrápiť, čo sa nám ale nepodarilo. Zápas bol rozhodnutý po prvom polčase. Naše družstvo je farmou USK Praha, máme dve dorastenky a do súťaže nás prihlásili preto, aby sme zbierali skúsenosti. Dnes sme dostali "naprášeno“."

Tréner MBK Juraj Suja: „Chcem sa poďakovať za gratuláciu, myslím si, že môj tím si ju dnes zaslúžil. Zápas v Prahe bude podľa mňa iný, lebo súperky neukázali všetko, čo v nich je. Aj my dostávame niekedy "naprášeno“. Základ víťazstva sme položili v prvej štvrtine koncentrovaným výkonom, hrali sme agresívne, s rýchlym prechodom do útoku."

Hráčka MBK Veronika Moravčíková: „Každá z nás vedela, čo je jej úlohou, hrali sme kolektívne. Veľmi nás teší, že sme mali úspešný vstup do súťaže; ideme ďalej.“

Zdroj: tasr/ mbkruzomberok.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM