Ivana Milanová Basketbal Šport

Slovenky a medzi nimi Ružomberčanky, sú blízko k postupu na ME 2017

Basketbalové reprezentantky čaká záver klasifikácie. Zverenky M. Kováčika vedú tabuľku E-skupiny a majú nakročené k účasti na kontinentálnom šampionáte.

Ilustračný obrázok k článku Slovenky a medzi nimi Ružomberčanky, sú blízko k postupu na ME 2017
Zdroj: TASR

Slovenské basketbalové reprezentantky čaká záver kvalifikácie o postup na ME 2017. Zverenky Maroša Kováčika dve kolá pred koncom cyklu vedú tabuľku E-skupiny a majú nakročené k účasti na kontinentálnom šampionáte. Záverečné dva súboje odohrajú v domácom prostredí v Piešťanoch – v sobotu 19. novembra privítajú Island a o štyri dni neskôr nastúpia proti rivalkám z Maďarska.

Kouč Kováčik nominoval na posledný blok prípravy 15 hráčok, z ktorých sa vykryštalizuje finálna dvanástka. nominácia SR na záver kvalifikácie ME 2017:

  • rozohrávačky: Nikola Dudášová, Tereza Páleníková, Angelika Slamová (všetky Piešťanské Čajky), Dominika Baburová (Good Angels Košice), Petra Bartánusová, Zuzana Lázárová (obe MBK Ružomberok)
  • krídelníčky: Eva Kmeťová, Miroslava Mištinová (obe MBK Ružomberok), Katarína Tetemondová (Mann Filter Zaragoza/Špan.), Žofia Hruščáková (CMB Cargo-UNI Györ/Maď.), Klaudia Lukačovičová (Udominate Basket Umea/Švéd.)
  • pivotky: Anna Jurčenková (Good Angels Košice), Regína Palušná (BK Handicap Brno/ČR), Marie Růžičková (Reyer Benátky Mestre/Tal.)

    „Za súčasných okolností máme k dispozíci to najlepšie, čo momentálne na Slovensku je. Samozrejme, prišlo k zmenám, či už z dôvodu zranení alebo ospravedlnení, ale myslím, že máme zaujímavý mix, ktorý sa prezentuje určitým spôsobom hry. Trošku nám chýba kontinuita tréningov, hráčky majú drobné zranenia či boľačky, ale verím, že sa dajú do poriadku,“ vravel Kováčik.

Zdroj: TASR

Postup je tak blízko, ako je ďaleko

„Po sobotňajšom zápase príde na rad matematika, uvidíme, ako dopadnú ostatné zápasy. Každopádne, keď zdoláme Island, budeme chcieť vyhrať aj nad Maďarskom. Maďarky prídu posilnené o novú naturalizovanú Američanku, ich sila tým rapídne stúpne. Uvidíme, ako to dopadne, ale my chceme dve výhry,“ zdôraznil Kováčik.

Doterajšie výsledky a program SR v kvalifikácii ME 2017:

  • Slovensko – Portugalsko 56:43
  • Island – Slovensko 55:72
  • Maďarsko – Slovensko 65:64
  • Portugalsko – Slovensko 34:64
  • Slovensko – Island (19. novembra, Piešťany)
  • Slovensko – Maďarsko (23. novembra, Piešťany)

    Priebežná tabuľka E-skupiny:

  1. SLOVENSKO
  2. Maďarsko
  3. Island
  4. Portugalsko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM