Ivana Milanová Správy Samospráva

Spolupráca mesta a papierní prináša regiónu 1,145 milióna eur

Primátor Igor Čombor, jeho zástupca Michal Slašťan, prezident Mondi SCP, a.s. Bernhard Peschek a predseda predstavenstva spoločnosti Miloslav Čurilla podpísali (8.12.) Memorandum o spolupráci.

Ilustračný obrázok k článku Spolupráca mesta a papierní prináša regiónu 1,145 milióna eur
3
Galéria
Zdroj: Mesto Ružomberok

Výsledkom spolupráce najväčšej súkromnej firmy v regióne a magistrátu je konkrétny finančný do regiónu Ružomberka vo výške 1,145 milióna eur. Najväčšou položkou je suma 450 tisíc eur ako podpora pri dodávkach tepla – zľava z ceny tepla ako benefit projektu RK3. 370 tisíc eur putuje na podporu športu, hlavne Mestského futbalového klubu. 130 tisíc eur tvoria dlhodobé iniciatívy – pomoc nemocnici, ale aj výstavba a revitalizácie športových ihrísk a oddychových zón.

Mondi SCP však prispeje aj na rekonštrukciu rímskokatolíckeho kostola sv. Ondreja, podporí aj vlastných zamestnancov a seniorov. Sumou 75 tisíc eur prispeje na zlepšenie životného prostredia v regióne – lokálne projekty a zametanie ulíc Ružomberka.

„Vybudovanie takejto spolupráce je dlhodobým procesom, na ktorom sa podieľali aj moji predchodcovia. Je to dobrá vec, ktorá sa tu ujala. S najvýznamnejším podnikom sme tak v úzkom spojení. Papierne pomáhajú mestu financiami, ktoré, keď sú dobre umiestnené, majú pozitívny vplyv na život v Ružomberku. Spoluprácu treba upevňovať a vylepšovať ju," uviedol primátor Igor Čombor.

Zdroj: Mesto Ružomberok

Podľa slov primátora, nie je cieľom zotrvať len na súčasnom stave spolupráce. Práve naopak. „Chceme ju postupne vylepšovať, a stále adresnejšie umiestňovať poskytnuté finančné prostriedky. V nasledujúcom roku podpíšeme memorandum skôr, zrejme už v prvom štvrťroku 2017. Rovnako máme prísľub, že pôjde ešte o vyššiu sumu, ktorou papierne podporia lokálnu komunitu v Ružomberku a okolí," skonštatoval.

„Boli sme svedkami milej udalosti, ktorá má už dlhú tradíciu. Obyvateľom Ružomberka prajem, aby nás menej cítili vo vzduchu, ale viac za sebou ako podporu a možnosť pracovať u nás," poznamenal predseda predstavenstva papierní Miloslav Čurilla.

Zdroj: Mesto Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM