Ivana Milanová Kultúra

Spomienka na jubilejný jarmok: Koľko ľudí ho navštívilo?

Takmer 200 stánkov s rozličnými druhmi tovaru, remeselníkmi, občerstvením a skutočne mimoriadne vysoká návštevnosť. Taký bol jubilejný 30. ročník Ružomberského jarmoku 3. a 4. júna na Hlinkovom námestí.

Ilustračný obrázok k článku Spomienka na jubilejný jarmok: Koľko ľudí ho navštívilo?
Zdroj: Mesto Ružomberok

Peter Nagy, Kollárovci, Barbora Švidraňová, Horkýže Slíže, orchester Berkyho Mrenicu, ale aj talentovaná ružomberská mládež či RK Jazz Band patrili medzi hlavné ťaháky jarmoku. „Mám veľmi dobré pocity. Účasť verejnosti prekonala všetky rekordy z predchádzajúcich ročníkov. Ľudia sa dobre zabávali, cítili, mohli relaxovať, občerstviť sa, nakúpiť, pripravili sme im aj bohatý kultúrny program," poznamenal primátor Ružomberka Igor Čombor.

Rekordná návštevnosť

„Teší nás aj návštevnosť. S hrdosťou môžem oznámiť, že na jubilejný jarmok prišlo počas obidvoch dní približne 15 tisíc ľudí, čo je najviac spomedzi doterajších ročníkov," uviedol rekordnú štatistiku riaditeľ KD AH Ján Pavlík.

Ukážková zábava publika gradovala najmä počas vystúpení nestarnúceho Petra Nagya či čoraz populárnejších Kollárovcov a vyvrcholila počas vystúpenia skupiny Horkýže Slíže.

Organizátori zaznamenali na 30. ročník Ružomberského jarmoku pozitívne reakcie a ohlasy zo strany verejnosti, ako aj hostí či návštevníkov z iných miest. „Hoci má Ružomberok trhové právo už takmer 700 rokov, pokračovať v tejto novodobej tradícii je pre mesto veľmi dobrý krok vpred," zakončil primátor Igor Čombor.

Ak si chcete pripomenúť atmosféru XXX. ročníka Ružomberského jarmoku pozrite si našu fotogalériu:

http://ruzomberok.dnes24.sk/…-cast-240224

http://ruzomberok.dnes24.sk/…rmoku-240212

Spomienka na jarmok: prišlo až 15 tisíc ľudí
5
Galéria
Zdroj: Mesto Ružomberok
Zdroj: Mesto Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM