Rôzne

Stačí jeden klik a hneď zatúžite vyraziť: Krásy nášho kraja, ktoré stojí za to vidieť na bicykli!

Milovníkov cyklistiky určite poteší video, ktoré pripravila žilinská župa. Pozoruhodné obrazy podfarbené hudbou približujú cyklotrasy v našom kraji. A ak jazdu na dvoch kolesách neobľubujete, je možné, že po tomto videu sa to zmení. Stačí jeden klik a nechajte sa inšpirovať.

Ilustračný obrázok k článku Stačí jeden klik a hneď zatúžite vyraziť: Krásy nášho kraja, ktoré stojí za to vidieť na bicykli!
Zdroj: TASR

Akousi mozaikou cyklozážitkov v našom kraji, so zameraním zvlášť na cykloturistiku, je najnovšie video žilinskej župy, ktoré prevedie diváka Kysucami, Oravou, Turcom, horným Považím a Liptovom. Približuje aj cyklotrasy pri Žiline.

„Cyklochodník BikeKIA spája hradné dominanty horného Považia – hrad Budatín a Strečno, kde sa nachádza aj stredoveká dedina Paseka. Milovníci neskoršej architektúry zase ocenia zrekonštruovaný renesančný Sobášny palác v Bytči, ktorý svojím slávnostným a nádherným zjavom patrí medzi skvosty Žilinského kraja,“ priblížila Lenka Záteková, hovorkyňa Žilinského samosprávneho kra­ja.

Dodala, že viac ako 2 300 kilometrov značených cyklotrás žilinskej župy zavedie návštevníkov aj do Turca na Sklabinský hrad, do historického kaštieľa v Mošovciach a schladí v obľúbenom jazere Šútovo. Šliapnuť do pedálov sa oplatí na Orave, ktorá ponúka turisticky dobre prístupnú Roháčsku dolinu so šiestimi unikátnymi Roháčskymi plesami. „Medzi míľniky, ktoré stojí za to vidieť, patrí tiež malebná oravská obec Podbieľ s historickými stavbami zachovávajúcimi ľudovú architektúru regiónu či najnavštevovanejší hrad na Slovensku – Oravský hrad,“ dodala Záteková.

„Tipov na výlety nie je nikdy dosť a videom chceme inšpirovať ľudí k tomu, aby vyšli von a spoznávali žilinskú župu napríklad aj zo sedla bicykla a videli čo najviac zaujímavostí a krásnych miest,“ doplnil Peter Kubica, riaditeľ odboru informácií a zahraničných vzťahov žilinskej župy.

Video si môžete pozrieť v našej galérii

Foto/ilustračné, video: ŽSK

VIDEO:  Mozaika cyklozážitkov v Žilinskom cyklo(k)raji
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM