Rôzne

Stále hľadáte školu pre deviataka? Polytechnika v LM ponúka motivačné štipendium od firiem

Stredná odborná škola polytechnická v Liptovskom Mikuláši pred necelým rokom zriadila nový študijný program mechanik strojov a zariadení. S cieľom zvýšiť pretrvávajúci nepostačujúci záujem o tento perspektívny odbor ponúka aj motivačné štipendium.

Ilustračný obrázok k článku Stále hľadáte školu pre deviataka? Polytechnika v LM ponúka motivačné štipendium od firiem
Zdroj: Dnes24.sk

„Môžeme prijať 24 žiakov, no aktuálne máme túto kapacitu naplnenú iba spolovice. Zdá sa to až nepochopiteľné, lebo je to jedinečná príležitosť. Úspešní absolventi majú prakticky garantované trvalé zamestnanie v niektorej z viacerých tunajších strojárskych firiem,“ zdôraznil riaditeľ školy Drahomír Krčmárek.

Zárukou uplatnenia budúcich absolventov podľa neho je, že požiadavka na vzdelávanie strojných mechanikov vzišla až od siedmich okolitých výrobných firiem. „Chcú si takto s našou pomocou vychovať chýbajúcich mladých odborníkov. Preto nám teraz poskytli aj prostriedky na spomínané motivačné štipendiá,“ vysvetlil.

„Tento univerzálny študijný program má široké uplatnenie na trhu práce v akýchkoľvek automatizovaných prevádzkach. Všetci deviataci v liptovskom regióne dostali od nás informačný leták. Dúfame, že rodičia mysliaci na perspektívne pracovné uplatnenie svojich detí, zareagujú na našu ponuku,“ dodal Krčmárek.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM