Jozef Milan Basketbal

Stanislav Bella: Sezóna bola pre MBK Ružomberok veľmi náročná

Prezident Mestského basketbalového klubu Ružomberok a viceprimátor Stanislav Bella v rozhovore pre RK24 hodnotí skončenú sezónu. V druhej časti, ktorú vám ponúkneme na konci týždňa, bude reč o budúcnosti.

Ilustračný obrázok k článku Stanislav Bella: Sezóna bola pre MBK Ružomberok veľmi náročná
Zdroj: Dnes24.sk

Sezóna 2013/2014

  • Práve skončená sezóna bola pre MBK Ružomberok veľmi náročná, ale po športovej stránke aj úspešná. Splnili sme dva základné ciele, hrať finále extraligy a postúpiť zo základnej skupiny Európskeho pohára FIBA. Finálové zápasy s GA Košice mali vynikajúcu športovú úroveň a priniesli nám strieborné medaile. V Európskom pohári sme v osemfinále neuspeli s neskorším finalistom Dynamom KURSK. V Stredoeurópskej lige – MEL nás od postupu do záverečnej fázy delili len dva body. V Slovenskom pohári dievčatá získali tretie miesto.

Ťaživé finančné problémy

  • Vždy sa snažím o úspech. V osobnom aj pracovnom živote som vždy optimistom. Túto vlastnosť sa snažím prenášať aj do športovej oblasti a preto som veril, že aj táto sezóna bude úspešná. Všetci sme dúfali, že úspech zo sezóny 2012/ 13 osloví ďalších možných sponzorov pre finančné zabezpečenie MBK. Realita však bola iná a aj v tejto sezóne sa financie zabezpečovali len veľmi ťažko. Napriek tomu sme sezónu vo všetkých súťažiach, vrátane mládežníckych, úspešne zvládli.

Sila tímu

  • Mnohí nám už neverili. Tohtoročná sezóna v domácej extralige bola za posledné roky najnáročnejšia, pretože o účasť vo finále sa okrem GA Košice a MBK Ružomberok intenzívne snažili aj ekonomicky už veľmi silné družstvá z Piešťan, Šamorína a Spišskej Novej Vsi. Preto náš strieborný pohár za 2.miesto má svoju cenu. Za najdôležitejší moment v semifinále považujem víťazstvo v prvom zápase v Piešťanoch. To nás naštartovalo až do skvelého finále, kde opäť nechýbalo víťazstvo nad Košicami.

Rivalita a priateľstvo

  • Na palubovke sme rivalmi, ale máme priateľské vzťahy. Napriek tomu, že na palubovke sme išli vždy za víťazstvami, snažili sme sa v klube aj o to, aby sme po zápase so všetkými súpermi zostali priatelia. Čo sa nám aj podarilo. V rámci domácich zápasov sme mysleli aj na našich divákov, aby mali nielen športový, ale aj kultúrno-spoločenský zážitok. Preto na každom zápase v športovej hale Koniareň prebiehali kultúrne vystúpenia a špecifickým zážitkom pre divákov boli v medzinárodných zápasoch a finále extraligy spievané hymny, čo diváci ocenili neraz dlhotrvajúcim potleskom.

foto: mbk ruzomberok

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM