Jozef Milan Rôzne

Stanovisko Mondi SCP a odborárskeho predsedu na otvorený list zamestnancov

Váš internetový denník Ružomberok24 a iné fyzické a právnické osoby obdržali text s názvom: Otvorený list zamestnancov Mondi SCP Už nemôžeme čušať!. Na list zaslala stanovisko spoločnosť Mondi SCP aj odborársky predák. Oba sa nachádzajú v správe.

Ilustračný obrázok k článku Stanovisko Mondi SCP a odborárskeho predsedu na otvorený list zamestnancov
Foto: Jozef Milan

Nedeľa 5.5.2013

Otvorený list (OL) je zakončený „kolektívnym“ podpisom – Zamestnanci BUREU-MONDI Ružomberok. Redakcia týmto žiada tvorcov listu, aby ju kontaktovali a potvrdili pravosť textu, ktorý následne zverejníme. Identita zástupcov zamestnancov v prípade ich požiadavky zostane utajená, v súlade s právom každého média nezverejniť totožnosť zdroja. RK24 zároveň požiadalo hovorcu Mondi SCP o stanovisko ku OL.

Pondelok 6.5.2013

Mondi SCP mailom svojho hovorcu deklarovalo, že firma bude na OL reagovať a vydá stanovisko. Text OL si prečítate na:http://ruzomberok.dnes24.sk/…cusat-153508

Utorok 7.5.2013

Stanovisko Mondi SCP k otvorenemu listu zamestnancov (zdroj: Ľubomír Čech, Communications Manager – Mondi SCP a.s. )

  • Mondi SCP spĺňa najprísnejšie kritériá bezpečnosti prevádzkovania výroby celulózy. Celý proces je 24 hodín denne kontrolovaný z velína regenerácie. Zdvojené systémy kontroly sú automatizované, funkčnosť núdzových odstavení pravidelne testujeme a do praxe zavádzame najmodernejšie technológie. Obsluha je na prípadný vznik neštandardných situácií pravidelne školená.
  • Bezpečnosť ľudí a prevádzky je bez diskusie vždy absolútnou prioritou. Dokázali to aj medzinárodné ocenenia – PPI Awards 2012 – ktoré Mondi SCP označili ako firmu s najlepším riadením rizík a bezpečnosti v našom priemysle na svete.

Streda 8.5.2013

Stanovisko predsedu odborovej organizácie ZO OZ DLV, Jozefa Chovanca:

  • Petičný výbor sa jednoznačne dištancuje od anonymných podnetov a je za priame a konkrétne jednania. Vedenie so zamestnancami o procese optimalizácie dlhodobo vedie konštruktívny dialóg. V tejto veci vedieme diskusie už viac než pol roka. Je v našom záujme poukazovať na prípadné porušenia bezpečnosti. Do diskusií bol zapojený náš odborový inšpektor práce, ako aj inšpektorát práce. Zhodli sa na tom, že sa nenašlo nič v rozpore so zákonom. K realizácii dochádza v postupných krokoch tak, aby nevznikol ani len najmenší priestor na porušenie bezpečnosti práce. Odborová organizácia bude monitorovať celý proces a bude dávať stanoviská k realizácii procesu.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM