Jozef Milan Rôzne

Streľba aj výbuchy: Policajti pred deťmi chytali vydieračov

Naozaj akčný deň. Malé deti doobeda v Čutkovskej doline na vlastné oči videli, aké to je, keď muži zákona majú dočinenia s top zločincami. Policajti priamo pred nimi totiž naháňali a zneškodňovali vydieračov. Na lúčnej aréne sa ozývali výbuchy aj výs

Deti nešetrili potleskom pri ukážkach z činnosti štátnych a mestských policajtov, väzenskej a justičnej stráže, hasičov a záchranárov, členov Horskej služby, Rýchlej zdravotníckej pomoci a Slovenského červeného kríža.

Na lúčnej aréne sa ozývali výbuchy a výstrely, keď policajti prenasledovali a zneškodňovali zlodejov a vydieračov. Cvičení policajní psi robili zjavne naozaj svoju robotu a živý figurant mal niekedy čo robiť, aby mu vlčiak neskočil na nechránené hrdlo.Horská služba zo strediska Donovaly predvádzala ich obvyklú činnosť, vyprosťovanie paraglidistov, ktorí často ostanú visieť medzi stromami.

[blockquote]Neskôr povozila deti na lanovej dráhe. Pri ukážke záchrany vodiča a spolujazdca po dopravnej nehode bola použitá staručká škodovka, ktorá nakoniec skončila rozstrihaná po vyprosťovaní bezvedomej spolujazdkyne a obhorená po uhasení ohňa v jej útrobách. Následne hasiči umožnili deťom prezrieť si ich autá aj so zaujímavou technikou, čo sa taktiež stretlo s veľkým záujmom.[/bloc­kquote] Podujatie, pokiaľ mu praje počasie ako dnes, sa teší veľkej obľube. Dnes mohlo by na lúke okolo 500 detí viacerých škôl so svojimi učiteľmi, ale boli tam aj rodiny z blízkeho sídliska Klačno. Pracovníčka oddelenia školstva mestského úradu Janka Lofajová vyzdvihla hlavne náročnú a vydarenú organizačnú prácu, ktorú odviedla Mestská polícia, pretože na jej pleciach bolo zorganizovanie všetkých zložiek. Je isté, že to stálo za námahu a deti budú ešte dlho rozprávať o tom, čo všetko videli na vlastné oči.

RK den deti
26
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM