Petra Janigová Rôzne

Študenti chystajú vedeckú konferenciu

Ako pomôcť našej planéte a ľuďom, ktorí na nej žijú - to sú hlavné ciele študentskej vedeckej konferencie s názvom Zem je dar, ktorú organizuje Katolícka univerzita v Ružomberku a Pedagogická fakulta.

Ephraim Kishon povedal: „Svet je krásny a jedinečný. Jediné, čo je nepochopiteľné, je to, čo robia ľudia.“ Organizátori študentskej konferencie sa preto rozhodli, že jednou z hlavných myšlienok podujatia bude prezentácia dobrých nápadov, ktoré by mali pomôcť našej planéte a jej obyvateľom.

Konferencia sa uskutoční 29. marca 2012 na Pedagogickej fakulte Katolíckej univerzity v priestoroch UPaC. Zúčastniť sa môžu všetci študenti stredných a vysokých škôl nad 17 rokov, ktorí si pripravia prezentáciu alebo poster a odprezentujú ho pred odborovou porotou. Vybrať si môžete z piatich okruhov: historicko-spoločensky zamerané témy, ktoré vyzdvihujú výsledky prírodných a technických odborov a výrazne pomohli planéte Zem, respektíve ľudom na nej žijúcich; ďalej sú to témy prírodovedné; technicky zamerané témy a témy zamerané na vzdelávanie a výchovu. Poslednou kategóriou sú spoločensko-politické problémy súčasného sveta. Ak by ste sa chceli na konferencii zúčastniť, prihlásiť sa treba do 22. marca 2012.

Konferencia Zem je dar sa koná pod záštitou dekana PF KU Tomáša Jablonského a každý účastník získa certifikát. Tí najlepší vo svojich kategóriách získajú hodnotné ceny. Ďalšie informácie, ako napríklad registračný formulár, nájdete na internetovej stránke http://zemjedar.ku.sk/.

zdroj foto: www.novazeme.ning.com

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM