Ivana Milanová Rôzne Správy

Študenti Fakulty zdravotníctva KU opäť na víťaznej vlne

Študenti urgentnej zdravotnej starostlivosti opäť úspešne reprezentovali Fakultu zdravotníctva Katolíckej univerzity v Ružomberku na súťaži záchranárskych posádok „LEŠŤ 2017".

Ilustračný obrázok k článku Študenti Fakulty zdravotníctva KU opäť na víťaznej vlne
1
Galéria
Zdroj: KU v Ružomberku

V dňoch 15. – 18. februára sa konal siedmy ročník medzinárodnej konferencie a súťaže záchranárskych posádok pod názvom „Poučme sa z minulosti, terorizmus – Lešť 2017“. Podujatie bolo zamerané na organizáciu zásahu pri udalostiach s hromadným postihnutím osôb.

Súťaž začínala nočnou etapou havarovaným autobusom a pokračovala druhou úlohou, v ktorej došlo v nemocnici k výbuchu jednotky intenzívnej starostlivosti. Nočná etapa končila simuláciou teroristického útoku z Berlína. V dennej etape sa študenti najprv popasovali s počítačovou simuláciou udalostí s hromadným postihnutím osôb, následne museli zvládnuť tragickú nehodu pri obci Polomka a dramatické chvíle na „Miletičke“ s útočníkmi strieľajúcimi na všetkých a všetko. Poslednú výzvu predstavoval zásah na Silvestrovskej oslave, kde podgurážení mladí vítajúc nový rok prikladali do krbu aj to čo nemali.

Za úspešnú reprezentáciu ďakujeme všetkým zúčastneným študentom, osobitne posádkam RZP v zložení Lauková Monika, Tabačková Veronika (1. miesto), Kubáňová Ivana, Bendžala Jozef (3. miesto), Hurtuková Adriana a Peter Veselovský (4. miesto).

Poslucháči 1. a 2. ročníka sa zapojili do modelových situácií ako figuranti a aj vďaka nim vyzerali zinscenované situácie veľmi reálne.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM