Kultúra

Študenti GSA oslavovali 10 slovenských rokov v EÚ: Vo Švajčiarsku, Litve a doma

V prvých májových týždňoch oslávili študenti so svojimi učiteľmi v Gymnáziu sv. Andreja v Ružomberku 10. výročie vstupu Slovenska do Európskej únie dvomi zahraničnými mobilitami, ktoré slúžili na poznávanie nových krajín i na budovanie vzájomných partnerstiev medzi školami v Európe.

Ilustračný obrázok k článku Študenti GSA oslavovali 10 slovenských rokov v EÚ: Vo Švajčiarsku, Litve a doma
Zdroj: Dnes24.sk

Veľká 50-členná skupina žiakov GSA sa zúčastnila poznávacieho zájazdu vo Švajčiarsku, kde sa mohla zoznámiť s osobitosťami krajiny v oblasti Bodamského jazera. Týždňový pobyt plný poznávania, ale i zábavy, sa uskutočnil od 30. apríla do 8. mája.

Menšia 8-členná delegácia sa zase zúčastnila výmenného pobytu medzi partnerskými školami v Litve. Išlo o stretnutie v rámci projektu Comenius „We aren´t problematic“ (Nie sme problematickí) na partnerskej škole v litovskej Kulautuve. Žiaci v sprievode svojho riaditeľa mali možnosť od 5. – do 9. mája spoznať osobitosti litovskej kultúry i vzdelávacieho systému v Litve a navštíviť najzaujímavejšie pamiatky pobaltskej krajiny.

Ani žiaci doma nezostali bez kontaktu s európskou kultúrou. V rámci projektu „10 rokov EÚ na GSA“ sme zorganizovali pre žiakov prímy až kvarty osemročného gymnázia žiacku konferenciu, pri ktorej žiaci rozdelení do skupín prezentovali jednotlivé krajiny patriace do EÚ. Tvorcovia najlepších prezentácií si odniesli z konferencie vecné odmeny a darčeky.

zdroj: Kamil Nemčík, riaditeľ GSA

GSA vo Švajčiarsku a Litve
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM