Tomáš Batiz Hokej

Sukeľ si užil elitný útok: Góly prospejú sebavedomiu

Gólové vzplanutie, presvedčivý výkon, víťazstvo a k tomu výborná atmosféra. Hokejisti Slovenska odohrali proti Veľkej Británii prípravný zápas, ktorý môže pomôcť ich sebavedomiu.

Ilustračný obrázok k článku Sukeľ si užil elitný útok: Góly prospejú sebavedomiu
Zdroj: TASR

Duel si užil aj jeden zo šiestich slovenských strelcov Matúš Sukeľ, ktorý nastúpil v elitnej formácii s Tomášom Tatarom a Richardom Pánikom.

Sukeľ zaskočil v prvom útoku za Libora Hudáčka a s novými kolegami z útoku si rozumel. Ich formácia si často vytvorila tlak, strelila dôležité góly na 2:0 a 3:1. „Som rád, že som dostal takú príležitosť. Užil som si to a všetci sme radi, že konečne padlo viac gólov. Naše sebavedomie môže ísť hore a to je naozaj dôležité, keďže MS sú už o pár dní. Briti hrali nepríjemne, najmä v druhej tretine boli miestami až zákerní, takže to nebol jednoduchý zápas,“ konštatoval Sukeľ.

Slováci strelili nováčikovi A-kategórie šesť gólov, čím dali čiastočne zabudnúť na chabú streleckú efektivitu z nedávnych zápasov. Potešiteľný bol aj fakt, že sa do streleckej listiny zapísalo šesť hráčov zo všetkých štyroch formácií. „Svedčí to o tom, že máme vyrovnaný tím. Výborne hrali aj hráči, ktorí sa k nám nedávno pripojili. V našej formácii sme pozitívne vnímali podporu obrancov, pri ofenzíve je v druhej vlne vždy dôležitý štvrtý hráč,“ uviedol Sukeľ.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM