Rôzne Správy

SVET O SLOVENSKU: Nešťastný pád do šachty

Mladé dievča sa zrútilo cez dve poschodia do šachty v meste St. Julians na ostrove Malta. Okolnosti jej pádu sa vyšetrujú a lekári bojujú o život Slovenky v tínedžerskom veku.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Nešťastný pád do šachty
Zdroj: TASR

V čase letných dovoleniek je ostrov Malta vyhľadávanou destináciou mladých ľudí z celej Európy. Prichádzajú sem nielen za krásnymi plážami a azúrovým morom, ale aj za bujarou zábavou. Po búrlivej noci a množstve alkoholu sa potom stáva, že niekto to so zábavou preženie a zraní sa. Aktuálny príbeh mladej Slovenky, ktorá má len 19 rokov, však zatiaľ nenasvedčuje tomu, že by išlo o následok prehýrenej noci. Téme sa venuje portál Maltatoday.

Záhadný pád

Vážna nehoda sa odohrala v pobrežnom meste St. Julians, ktoré je známou turistickou destináciou plnou hotelou, reštauárií a barov. V letnej sezóne sú jeho ulice zaplnené veselými turistami z celého sveta. Článok na Maltatoday neuvádza, či 19-ročná Slovenka bola na Malte ako turistka, alebo tam už žila dlhšie.

“Slovenské dievča vo veku 19 rokov sa vážne zranilo po tom, ako v bytovom dome spadlo do šachty cez dve poschodia,” uvádza portál. Na miesto bola okamžite privolaná polícia, ktorá nešťastnú udalosť začala vyšetrovať. Policajtov zalarmovali skoro ráno pred piatou hodinou. Slovenka teda musela spadnúť niekedy v noci. “Dievča previezli do nemocnice, keďže utrpela vážne zranenia,” dodáva portál.

Maltské súvislosti

Malta je jeden z najmenších štátov EÚ a doteraz sa neobjavilo veľa spoločných tém, kde by vystupovalo aj Slovensko. Minulý týždeň sa to však zmenilo. Keď zavraždili novinára Jána Kuciaka s priateľkou Martinou Kušnírovou, okamžite sa začali hľadať podobnosti s nedávnou vraždou maltskej novinárky Daphne Caruana Galizia. Aj ona sa venovala politicky citlivým kauzám súvisiacim s korupciou na najvyšších miestach. Spolu s Kuciakom dokonca pracovali na tej istej téme – súbore uniknutých záznamov odhaľujúcich rozsiahle daňové úniky mocných ľudí v Európe s názvom Panama Papers.

Po smrti Jána Kuciaka dokonca synovia zavraždenej Daphne Caruana Galizia vydali vyhlásenie, kde pripomenuli, že varovali Európsku úniu, že po bombovom útoku na auto ich matky sa obeťou podobného ohavného zločinu môžu stať aj ďalší novinári.

Spojenie s Maltou mal aj Marián Kočner, ktorému sa Kuciak taktiež venoval. Na ostrove mal kontakty a jeho dcéra sa vydala za maltského právnika Christiana Ellula. Aj keď sa už rozviedli, Ellul je údajne stále riaditeľom jednej z Kočnerových spoločností. V roku 2012 denník Malta Today uviedol, že Kočner bol zapletený do prevodu štyroch miliónov eur z maltskej banky na slovenské účty. Peniaze mali byť určené pre slovenských politikov zapletených do kauzy Gorila.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM