Rôzne Správy

SVET O SLOVENSKU: Špinavá a nenalíčená Sklenaříková takmer zamrzla

Krásna modelka dokázala prekonať samu seba a prežila extrémne náročné nakrúcanie televíznej šou v Nepále. Pre mimoriadne chladné počasie mala pocit, že to neprežije.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Špinavá a nenalíčená Sklenaříková takmer zamrzla
Zdroj: parismatch.com

Adriana Sklenaříková je skutočnou hviezdou vo Francúzsku, kde už dlhé roky žije. Aktuálne sa zúčastnila na nakrúcaní televízneho programu “V divočine,” kde skúsený dobrodruh Mike Horn berie so sebou na drsné pochody do divokej prírody rôzne osobnosti. Tentokrát mu spoločnosť robila slávna slovenská top modelka a bola to pre ňu naozaj skúsenosť, akú bežný človek len tak nezažije. Vybrali sa do nepálskych hôr a zdolávali drsnú krajinu v nadmorskej výške viac ako 4200 metrov nad morom. O téme píše francúzsky portál Parismatch.com.

Extrémne počasie

“Na začiatku som povedala, že nechcem žiadne hory a zimu. Napokon to bolo presne o tom,” uvádza Adriana pre portál svoje zážitky z dobrodružného pobytu v Nepále. Prežila tam niekoľko dní a bola to vraj skutočná “kalvária.” Počasie bolo totiž nevyspytateľné. “Produkcia televíznej šou bola prekvapená, že sezóna dažďov prišla o 15 dní skôr ako zvyčajne,” uvádza portál.

Adriana a Mike Horn museli čeliť neustálemu monzúnovému dažďu, silnému vetru, mrazivým teplotám a hustej hmle. Pre nepriaznivé klimatické podmienky sa dokonca kazili aj televízne kamery jedna za druhou. Adriana sa však nechcela vzdať: “Najviac som sa bála, že si Mike o mne pomyslí, že som lenivec,” cituje jej slová Parismatch.com.

Je proste úžasná…

“Počas celého pochodu vydržala Adriana všetky náročné podmienky bez toho, aby sa sťažovala, aj keď na sklonku prvého dňa jej hrozilo podchladenie,” píše portál. Aby sa zahriali a vysušili si premáčané šaty, museli sa zastaviť v opustenej chate. “Skutočne som sa bála, že už sa viac neprebudím,” opisuje svoje pocity slávna topmodelka. Jej stav bol totiž vážny.

“Stratila som všetky sily. Bola mi neskutočná zima. Vonku bolo mínus päť stupňov, ale pocitovo to bolo ako mínus dvadsaťpäť. Triasla som sa a krv v tele mi už neprúdila. Vtedy to bol naozaj horor. Mike ma uložil do hojdacej siete, staral sa o mňa ako vlastná mama. Zachránil mi život.”

Mike už s odstupom času hovorí o udalosti s humorom, ale v tej chvíli mu nebolo všetko jedno. “Vedel som, že ak sa mi nepodarí rozložiť oheň, budem musieť Adriane navrhnúť, aby sme sa obaja schúlili do jedného spacáka a zahriali sa vlastnými telami. Ale neodvažoval som sa to navrhnúť, lebo by ma jej manžel asi zabil,” smeje sa dobrodruh.

Odhodlanie a nezlomný charakter Adriany Sklenaříkovej urobil na Mika silný dojem. “Je úžasná, nie je možné ju nemať rád. Je to výnimočná žena, jednoduchá, s nohami pevne na zemi… ale zároveň vydatá,” dodáva opäť s úsmevom.

Topmodelka v Nepále skutočne prekročila svoj tieň a to nielen fyzickým výkonom. Do batožiny si pribalila aj zrkadielko, ale akákoľvek starostlivosť o vzhľad napokon neprichádzala do úvahy. Dnes sa na tom zabáva ona i jej sprievodca Mike: “Povedal som jej, že ju dostanem dole z hôr živú, ale nie takú krásnu… nemohla si niekoľko dní vymeniť šaty, nepoužívala žiadnu kozmetiku a napokon dorazila so mnou do cieľa špinavá. Pre mňa však v tej chvíli bola najkrajšia,” dodal pre Parismatch.com Mi­ke.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM