Basketbal

Ťažké, ale nie nemožné: Výhra v Turecku!

Basketbalistky MBK Ružomberok odohrajú vo štvrtok (29.11.) svoje posledné stretnutie v H-skupine Európskeho pohára FIBA v tureckej Antakyi. Ak chcú postúpiť, musia domáci tím poraziť.

Ilustračný obrázok k článku Ťažké, ale nie nemožné: Výhra v Turecku!
Foto: Jozef Milan

Zápletka

Belediyespor Genclik totižto v poslednom kole neočakávane prehral doma s Vilniusom 66:70, hoci na jeho palubovke v prvom vzájomnom dueli vyhral o 27 bodov. "Opäť sa potvrdilo, že šport je nevyspytateľný a ani jasný favorit nemusí uspieť,“ komentoval tento výsledok tréner Ruže Štefan Svitek. „Nečakal som, že Antakyia môže s Vilniusom prehrať. Podľa štatistík litovskému družstvu padalo hlavne z diaľky. Dosiahlo deväť trojok, keď napríklad Valentiene z piatich pokusov všetky trafila.“

Rozuzlenie

Ružomberské basketbalistky v utorok odcestujú autobusom do Bratislavy, aby v stredu odleteli do Turecka. „Potrebujeme odohrať jeden veľmi vydarený zápas,“ tvrdí pred kľúčovým súbojom Svitek. „Basketbal je o košoch, no okrem bodov bude mimoriadne dôležitá obrana a útočný i obranný doskok.“ MBK doma v Koniarni prehral s Antakyiou o osem bodov – 62:70, keď väčšinu zápasu bol vyrovnaným súperom. „O výsledku sa rozhodlo v úvodnej päťminútovke záverečnej štvrtiny, keď sa nám Turkyne výraznejšie bodovo vzdialili,“povedal vtedy po zápase ružomberský lodivod. Ruži nehrá do karát ani to, že sa znova bude musieť zaobísť bez zranenej americkej pivotky Parkerovej. Štvrtkové stretnutie Antakyia – Ružomberok sa začína o 18. hodine nášho času. Zhruba okolo 20.hodiny vám prinesieme výsledok ako prvý.

zdroj: liptov.sme/ ruzomberok24

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM