Krimi

Ťažké vytriezvenie: Ružomberčana (47) nachytala motorizovaná hliadka

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 47-ročný Ján z Ružomberka. Obvinený muž v pondelok (23. februára) popoludní viedol osobné motorové vozidlo Volkswagen Golf po miestnej komunikácii v katastri obce Likavka.

Ilustračný obrázok k článku Ťažké vytriezvenie: Ružomberčana (47) nachytala motorizovaná hliadka
Zdroj: Dnes24.sk

Následne bol zastavený policajnou hliadkou z Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. „Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,46 mg/l (3,04 promile) alkoholu v dychu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a na mieste mu zadržali vodičský preukaz. Následne ho predviedli na policajný útvar za účelom vykonania potrebných procesných úkonov,“ informoval policajný hovorca Radko Moravčík.

Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda si uvedomiť, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.

Zdroj: KR PZ v Žiline, Oddelenie komunikácie a prevencie

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM