Rôzne Správy

Tesla prepúšťa pracovníkov: Výroba Modelu 3 zaostáva za prognózou

Americký koncern Tesla prepúšťa presne nešpecifikované množstvo zamestnancov. Z linky, na ktorej sa kompletizuje model Tesla S, tento týždeň odišlo 400 až 700 zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Tesla prepúšťa pracovníkov: Výroba Modelu 3 zaostáva za prognózou
Zdroj: TASR

Medzi prepustenými pracovníkmi boli inžinieri, manažéri a robotníci. Denník Mercury News, ktorý vychádza v San Jose, sa odvolával na súčasných i bývalých zamestnancov Tesly.

Vedenie firmy potvrdilo, že pri stave pracovníkov vyše 33 000 sa niekedy stane, že sa ich počet musí znížiť. Tesla však rastie a priberá nových zamestnancov po celom svete. Na svojej stránke ponúka viac ako 2000 voľných pracovných pozícií.

Firme sa nedarí zvyšovať výrobu Modelu 3. V treťom štvrťroku ich dodala len 260, ale cieľ bol 1500. Auto s elektrickým pohonom si za 35 000 USD (29 521 eur) objednalo okolo 500 000 zákazníkov, ktorí vlani začiatkom roka zložili zálohu 1000 USD. Záujem o model je taký vysoký preto, lebo jeho cena je už konkurenčnou voči vozidlám so spaľovacím motorom. Model S stojí 70 000 USD.

V septembri prepustila Tesla aj 63 riadiacich pracovníkov vo svojej dcérskej firme SolarCity Corp. V Roseville, ktorá vyrába a inštaluje slnečné panely na strechy. Firmu kúpila Tesla vlani za takmer 2 miliardy USD. Koncom decembra zamestnávala vyše 12 000 pracovníkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM