Kultúra

Tip na knihu: Týchto 10 príbehov vám vyrazí dych!

Príbehy, ktoré napísal sám život. Svetoznámy terapeut spísal príbehy svojich pacientov a ich rozprávania zo sedení. Sú to príbehy, v ktorých môžete precítiť pocity napätia, očakávania či radosti.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Týchto 10 príbehov vám vyrazí dych!
Zdroj: Webnoviny.sk

V každom z nás je vraj priveľa bolesti, ktorá neutícha, neustále pulzuje pod membránou života. Niekto ju vie zvládať lepšie, iný jej dá voľný priebeh. Často si totiž uvedomujeme, že naše najskrytejšie túžby sa nemôžu nikdy naplniť: naša túžba po mladosti, po zastavení starnutia, po návrate tých, ktorí sa navždy stratili z nášho života, po večnej láske, ochrane, dôležitosti či po nesmrteľnosti samotnej. Ale čo ak túto bolesť odstránite?

„Chcem! Chcem!” Toto znie z desiatich príbehov v novinke Láska a jej kat, ktorá je úžasným ponorom do ľudskej duše, do našich túžob, snov a trápení. Jedna klientka plakala: „Chcem, aby moja drahá dcéra žila“ a zanedbávala svojich dvoch živých synov. Ďalší klient, zatiaľ čo sa jeho organizmu zmocňovala rakovina lymfatických uzlín, vyhlásil: „Chcem pretiahnuť každú ženu, ktorú uvidím.“ A ďalší tvrdil: „Chcem rodičov, detstvo, ktoré som nikdy nemal,“ a umáral sa obsahom troch listov, ktoré sa nevedel odhodlať otvoriť. A napokon jedna dáma povedala: „Chcem zostať navždy mladá.“ Táto stará žena sa nevedela zbaviť svojej posadnutosti mužom o tridsaťpäť rokov mladším ako ona sama.

Svetoznámy psychoterapeut D.I. Yalom sa preslávil úplne originálnym vzťahom s pacientmi a svojimi experimentmi. Jeho román Keď Nietzsche plakal dokonca sfilmovali a vo svete sa z neho predalo vyše 2 milióny výtlačkov. V novej knihe Láska a jej kat ponúka desať príbehov o ľuďoch, ktorí postupne odhaľujú svoje vnútro a spovedajú sa zo svojich trápení. Yalom dokáže nahliadnuť do ich duševného sveta, ktorý je ukrytý hlboko pod ich zvyčajným správaním.

Zbierka príbehov Láska a jej kat je napísaná tak majstrovsky, až chvíľami nadobúdate pocit, že ste priamo v miestnosti a sledujete dôverný rozhovor medzi pacientom a terapeutom. Sú to príbehy, v ktorých môžete precítiť pocity napätia, očakávania či radosti.

Tip na knihu: Láska a jej kat
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM