Petra Janigová Iné športy

Tomáš Legerský mal na dosah majstrovský titul

Na biliardových Majstrovstvách Slovenska v hre dvojíc sa Ružomberku takmer podaril parádny výsledok. Titul nevyšiel, ale doma napokon zostal pohár za druhé miesto.

Hneď na úvod roka hostila ružomberská biliardová herňa veľké republikové podujatie. Uplynulú sobotu sa v Koktail bare Aréna pobili o majstrovský titul v hre číslo 9 najlepší slovenskí hráči. „Bol to krásny turnaj s účasťou z celého Slovenska, prišlo nám 31 dvojíc, čo znamená 62 hráčov. Je tu úplná špica, prišlo veľmi málo slabých hráčov, to znamená, že turnaj je veľmi rýchly, hrajú naozaj len tí najlepší,“ povedal organizátor z Koktail baru Aréna Roman Hámor.

Medzi biliardovou elitou tradične nemohli chýbať ani zástupcovia z domácej herne. S cieľom konečne získať republikové zlato nastúpil na turnaj Tomáš Legerský. Najvyššie ambície mu velili vytvoriť kvalitnú a silnú dvojicu, do tímu preto prizval minuloročného víťaza Slovenského pohára a svojho dlhoročného kamaráta Jakuba Koniara. Ružombersko – bratislavská dvojica si však na titul napokon nesiahla, keď nestačila na Komárňanov Jaroslava Polácha a Balásza Kolesa. „Som sklamaný, aj keď do finále sme sa prebojovali, nakoniec to bolo iba druhé miesto. Nezachytili sme úvod a rýchlo sme prehrávali 8:2 (hralo sa do 9, pozn. red.). Zápas sa nám síce podarilo zdramatizovať, keď sme sa dotiahli na 8:6, no na víťazstvo to už nestačilo. Je to škoda, myslím, že v tom závere nám chýbal kus športového šťastia,“ zhodnotil súboj Tomáš Legerský.

Turnaj v dvojiciach je v biliardovej obci mimoriadne obľúbený. Jednak preto, že v tejto disciplíne sa za zelenými stolmi zíde vždy najviac hráčov a aj preto, že inak individuálny šport sa v tomto prípade zmení na tímový. „Turnaj je obľúbenejší aj preto, lebo je uvoľnenejší. Normálne, keď hrá každý sám za seba, hráč je sústredený na svoju hru. V tomto prípade hrá tím, čiže dvaja hráči, a tým pádom polka z tej ťarchy hrania odpadá na spoluhráča," dodal R. Hámor.

**VÝSLEDKY: **

Majstrovská Slovenska – dvojice, hra č. 9

1. Koles Balázs, Polách Jaroslav **2. LEGERSKÝ Tomáš (RK), KONIAR Jakub ** 3. Latika Róbert, Latika Tomáš … 9. – 12. Borový Daniel, Priesol Michal (obaja RK) 17. – 24. Hámor Roman (RK), Potaš Marek 17. – 24. Pastula Martin, Sekan Radovan (RK)

MS biliard dvojice
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM